[1M] Brak kierunków przy zamykaniu drzwi z pilota...

Wszystko o elektryce w aucie
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony
Auto: DS5, Leaf
Model: 2.0HDI, EE

Post autor: vwir »

Przecież te "nity" to takie ustrojstwo, które wchodzi w otwory w drzwiach i ustawia Ci blache na drzwiach w jednej pozycji, żeby nie zjechały w trakcie przykręcania... Nie ma tam żadnych nitów, nie trzeba nic rozwiercać, normalnie się to wyciąga z otworu w drzwiach :D
Awatar użytkownika
tomektak
Forumowicz

Post autor: tomektak »

vwir pisze:Przecież te "nity" to takie ustrojstwo, które wchodzi w otwory w drzwiach i ustawia Ci blache na drzwiach w jednej pozycji, żeby nie zjechały w trakcie przykręcania... Nie ma tam żadnych nitów, nie trzeba nic rozwiercać, normalnie się to wyciąga z otworu w drzwiach :D

...no to u mnie już nic ich nie ustala :)
Dziwne tylko że tak mocno trzymały... :-D
Jak będę robił następne drzwi to zobaczę bez rozwiercania.
Awatar użytkownika
kado7
Forumowicz

Post autor: kado7 »

Problem z nie mruganiem kierunków rozwiązany. Jak słusznie zauważyli Pawcio3city i GangstaMarc, problem u mnie tkwił w płytce od zamka. Była ona zaśniedziała, a w dodatku ścieżki poprzerywane i nóżki od kostki były uwalone. Pomogło lutowanie, od kostki do każdego z czujników stykowych nowymi kabelkami. Dużo roboty, ale teraz wszystko działa jak należy :-D
kado7
P
Plastek
Forumowicz
Auto: 1M
Model: 1.8 20V+gaz

Post autor: Plastek »

Podebnę sie pod ten temat.Mi też kierunki nie mrugają przy zamykaniu z pilota ale wszystkie swiatla swieca sie w drzwiach,bagaznik takze slychac ze zamyka.Takze gdzies zimny lut?
Awatar użytkownika
kamtka
Forumowicz
Auto: Toledo 1M
Model: 1.9TDI ASV+

Post autor: kamtka »

A mrugały wcześniej? Zawsze jest możliwość, że ktoś wyłączył funkcje w module komfortu. Bawiłem się i widziałem, że jest taka opcja, tak samo jak z sygnałem klaksonu podczas zamykania/otwierania
P
Plastek
Forumowicz

Oj niewiem,mam auto dopiero od 2 tyg.Żadnych błędów nie wywaliło po jezdzie około 50km.Przy otwieraniu z pilota mrugają kierunki.
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Post autor: DzieX »

Powiem tak - ja mam tak od paru lat i dopiero za trzecim razem mi potwierdza i uzbraja alarm. Oczywiście, jeśli nie naciskam zbyt szybko guzika na pilocie. Jest to ewidentnie objaw uszkodzonego zamka.
P
Plastek
Forumowicz

Ale wkladka wylamana czy cos poza nia?Bylem wlasnie sprawdzic zamki i nie moge bagaznika z kluczyka otworzyc a z pilota otwiera i zamyka.Czyli jak widze po forum standard sprawa ze przy zamku bagaznika cos sie popsulo i dlatego nie mrugaja kierunki?Troche to dziwne bo zamyka niby wszystkie zamki.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Plastek to, że kierunki Ci mrugają przy otwieraniu, a przy zamykaniu już nie mrugają nie oznacza usterki zamka/modułu itd.
Najzwyczajniej w świecie da się te opcje wyłączyć w module komfortu poprzez VAG. Możesz sobie włączyć jedną z tych opcji, dwie albo wyłączyć je całkowicie.
Zacznij zatem od sprawdzenia na VAGu zamiast szukać od dupy strony :P
P
Plastek
Forumowicz

Ale tak na chlopski rozum po co to wylaczac,chyba zeby ktores prawo Murphego zastosowac:-D??I zostawic dzialajaca druga czesc tego modulu.Pozatym dopiero sprawdzilem ze bagaznik nie dziala z kluczyka.Dodatkowo alarm sie nie uzbraja,chyba ze tez mozna w vagiem wylaczyc:-P
ODPOWIEDZ