Kolego, polecam MR-Motors na Okęciu, ulica Mineralna, numer chyba 26 z tego co pamiętam.
Ja u nich czyściłem turbo po kupnie tolka, znają się na rzeczy.
Ewentualnie, wymontowane turbo możesz oddać na Obozową, na Woli i Ci zregenerują.
Mam pytanko co do regeneracji turbo, tzn po jakim przebiegu trzeba czyścić? chodzi mi o wasze przypadki i czy warto robić z wyprzedzeniem?
Dzięki za info
Pozdrawiam
To to jak biegi zmieniasz przy 2000 i więcej jak 2500 nie przekraczasz.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Chłopaki przyszedł czas i na mnie
Turbo jeszcze działa ale jest juz "uciapkane" całe w oleju, czeka mnie wymiana gruchy więc przy okazji regeneracja turba by nie zaszkodziła Ktoś sie orientuje gdzie we Wrocławiu bądz okolicach znajduje sie warsztat który dobrze wykona regeneracje ?
Mam turbo bez zmiennej geometri wiec podejrzewam ze tak 900-1300zl powinno wynieśc
Kolegom z okolic Gdyni, chcacym zregenerowac/kupic turbine, odradzam sklep A.M. Service w Gdyni, regeneracja 800zl, ale po wywiadzie telef. okazuje sie, ze ta cena nie uwzglednia walka kompresji (!!), nie wspominajac o gruszce, a "porzadnie" zregenerowana to koszt 1000zl, jezeli chcemy na fakture to dodatkowo +23%vatu..Dlaczego "porzadnie"? Kumpel kupil taka do paska i po tygodniu urwal sie wspomniany walek...
Rowniez negatywna opinie o sklepie mial szef warsztatu ktory czyscil moje turbo, podobno sprzedaja niezly szajs...