[1M] Słabe ogrzewanie tylnej szyby

Wszystko o elektryce w aucie
d
dvd
Świeżak

Post autor: dvd »

Witam

No u mnie patrzyłem od początku do końca rozmrożenia szyby trzeba około 3 minuty. Nie wiem czy to dużo czy mało. Najgorzej to się pary pozbyć ;/ nieraz to z 20km i nic oO.

Mam takie pytanie może to pomóc innym, w skodzie 120 w książce serwisowej pisało że jeżeli ścieżki są przerwane można je naprawić płynem którym spryskujemy szybę i czyścimy po kilku minutach.

Słyszał ktoś na ten temat?
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

Jakies bajki, do poprawiania sciezek sa przewodzace kleje na bazie srebra lub miedzi, ale slyszalem, ze sa srednio skuteczne.
Awatar użytkownika
Szczepan
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV

Post autor: Szczepan »

Przyłączę się do tematu dzisiaj pierwszy raz użyłem ogrzewania tylnej szyby, bo była zaparowana efekt był natychmiastowy widać było, że grzeje, ale od samego dołu grzeją 2 nitki, potem 4 nitki nie grzeją i reszta w górę już grzeje jest możliwość jakoś naprawić te 4 nitki które nie grzeją?
Ostatnio zmieniony 20 lis 2011, 18:13 przez Szczepan, łącznie zmieniany 1 raz.
''Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać.''
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Szczepan, jest możliwość. Wystarczy, że przeczytasz to co napisał Twój poprzednik w tym temacie...

Poza tym nauczyłbyś się stosować w pisowni znaki interpunkcyjne, a także: ą, ę, ć, ś itepe...
Awatar użytkownika
Szczepan
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ASV

Post autor: Szczepan »

Sony pisze:Szczepan, jest możliwość. Wystarczy, że przeczytasz to co napisał Twój poprzednik w tym temacie...

Poza tym nauczyłbyś się stosować w pisowni znaki interpunkcyjne, a także: ą, ę, ć, ś itepe...

Czyli jakies badziewne pasty które mozliwe ze nie dadzą porządanego rezultatu.
a co pisowni to jakos szybciej sie pisze bez Alta :)
Wydaje mi sie ze jednak takich chyba wielkich błedów nie wale <zygi>
''Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać.''
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Szczepan pisze:Czyli jakieś badziewne pasty, które możliwe, że nie dadzą pożądanego rezultatu.
a co do pisowni to jakoś szybciej się pisze bez Alta :)
Wydaje mi się, że jednak takich chyba wielkich błędów nie walę <zygi>

Przeczytaj sobie zacytowany i POPRAWIONY przeze mnie Twój post i zobacz ile błędów zrobiłeś. Proponuję zatem pisać WOLNIEJ, ale Z ALTEM, bo to polskojęzyczne forum i szlag mnie już trafia jak widzę takie posty jak Twój :664: Proszę się do tego dostosować bez zbędnej dyskusji w nieodpowiednim do tego celu wątku.
m
michal191089
Forumowicz

Post autor: michal191089 »

"do poprawiania sciezek sa przewodzace kleje na bazie srebra lub miedzi, ale slyszalem, ze sa srednio skuteczne."

Siemka;)
No i ja mam ten problem z podgrzewaniem tylnej szyby że podgrzewają mi tylko 3 paski (normalnie adidas ;D ) a reszta jak przejrzałem ma po kawałeczku przerwane i co do cytatu kolegi z góry. Jakie to są kleje podasz może jakiś przykład? czy to jest proste w robocie samemu ? i czy ktoś może z was już próbował taką opcję? i może coś więcej o tym powiedzieć ?
'.. i nikt nie zabierze mi uśmiechu z pyska, bo keep it smile i tak jak w Ameryce, czyli z uśmiechem za***alać przez życie..'
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

michal191089, tak na szybko: http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... rzewodzacy ;) Zastanawialem sie nad nimi, ale taniej bedzie szybe ze sprawnym ogrzewaniem kupic..
m
michal191089
Forumowicz

Post autor: michal191089 »

no no na pewno jest trochę tego i w różnej postaci tylko czy to nie jest jakiś "bubel" do wyciągnięcia kasy, czy może ktoś z forumowiczów próbował taką reperację ?:)
a z szybą to trochę zabawy będzie i pewnie tez tania nie jest. jeszcze jej montaż itp.

ale dzięki bardzo szymek :)
'.. i nikt nie zabierze mi uśmiechu z pyska, bo keep it smile i tak jak w Ameryce, czyli z uśmiechem za***alać przez życie..'
Awatar użytkownika
ender75
Forumowicz
Model: 1.9TDI ASV

Post autor: ender75 »

Ja czymś takim naprawiałem w swoim aucie, bo były przerwane trzy ścieżki (poprzedni właściciel przejechał czymś ostrym po szybie i uszkodził grzałki). Nie pamiętam nazwy tego badziewia, ale pamiętam że kosztowało ponad 30zł za niewielką ilość. Pasta przewodząca dwuskładnikowa - w dwóch mikrostrzykawkach. Efekt taki, że po "naprawie" zadziałała tylko jedna z trzech naprawianych ścieżek :evil: Mam w planach ponowić naprawę, ale z użyciem tańszego środka, jeśli nie zadziała, to przynajmniej nie będzie szkoda wydanej kasy
Tolki wszystkich krajów: łączcie się !!!
ODPOWIEDZ