hej. zainteresowany jestem kupnem toledo 2 w bezynie ale zastanawiam sie jaki silnik, 1.6 czy 1.8 ktory lepszy i na co zwracac najwieksza uwage przy kupnie. Jak wam sie układa z waszymi seatami i jakie one sa w ekspoatacji. pozdrawiam Łukasz
Ja ma 1.8 20v i nie narzekam. Zamontowałem gaz i jazda jest ekonomiczna a spadku mocy wogóle nie czuć. co do czego szukac zajrzyj tutaj viewtopic.php?p=88010#88010 1,8T niestety w toledach jest bardzo mało i trudno cokolwiek wartego uwagi znaleźć (sam szukałem i kupiłem bez turbo), szybciej już leona.
ja własnei poszukuje ale wszystko co w niezłym wyposazeniu to tylko silniki 1.6 ale tego motorku nikt mi nie poleca. a jak z eksploatacja np 1.8 i co najbardziej siada zebym wiedział przy zakupie, czy moze polecacie corobe 2? 1.8t jeszczcze nie znalazłem na zadnej aukcji niestety.
ja też mam 1.6 16V i jestem zadowolony nie jest to demon prędkości ale w mieście daje rade i spalanie w granicach 10-11 literka w mieście oczywiście poza miastem to jakieś 5,5-6 L oczywiście najlepszy silniczek to 1.8T 180KM Pozdrawiam
Pracuje by żyć , a nie żyje by pracować
Było : 1.6 16v
Jest : 1.8 20v