Ja próbowałem wymienić te uszczelki ale miałem problem z ich kupieniem. U nas nie mieli takich. Pozostała stara z dodatkiem silikonu i od tego momentu mam tam sucho.
Witam, ostatnio zauważyłem ze mam wyciek oleju, raz to już wytarłem i po jakimś miesiącu znowu się to pojawiło, ale nie mam pojęcia skąd się tam może brać olej, bo to chyba coś wspólnego z płynem chłodzącym,
Jak ci mocno nie leci to do wiosny dojedziesz. U mnie też puszcza na chłodnicze ale przy wymianie oleju wymienię od razu na tą z ARL pod przyszłe modyfikacje
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Właśnie odebrałem auto od mechanika bo miałem ten sam problem, tylko że u mnie bardzo lało. Jest to bolączka zimowa naszych tolkow. W intercarsie mi mówili, że wszystkie te uszczelki się sprzedały w ciągu 5 dni. U mnie ciekło z samej uszczelki po prostu ją wydmuchało. Koszt uszczelki 30 zł a robocizna 70. Dodatkowo trzeba dolać jakieś 0,5 litra płynu chłodniczego bo przy zdjęciu węzy coś zawsze ucieknie.
Kolego "marcinjanowski", jezeli bardzo ci cieknie pamiętaj o sprawdzaniu poziomu oleju przy pomocy bagnetu co byś nie zatarł silnika.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2010, 21:50 przez kret602, łącznie zmieniany 1 raz.