[1M] Przewody zapłonowe WN

Wszystko o silnikach benzynowych
Awatar użytkownika
SZUBAR
Forumowicz

Post autor: SZUBAR »

Co do kabli NGK to mam je już rok pod maską i nie ma problemu, co do świec to polecam NGK Irydowe, może mocy nie zwiększają ale jakoś silnik równiej chodzi i pali na dotyk.
SZUBAR
r
rydmar12
Forumowicz

Post autor: rydmar12 »

do swojego tolka zakupiłem przewody firmt JANMOR,świece NGK i jest ok
Mariusz
Awatar użytkownika
dany_2
Forumowicz

Post autor: dany_2 »

Dziś dokonałem zakupu świec i przewodów, Świece niby dobrej mało znanej Japońskiej firmy DENSO 3 elektrodowe wyglądają ładnie ciekawe jak długo pociągną. Przewody to NGK takie jak zamierzałem kupić od początku, bo jak mi gościu w sklepie powiedział cene za kable Beru to mało nie usiadłem 250zł za komplet.
A więc przedstawię cennik:
kable WN 180zł
świece 21zł szt
zakupione w AUTO-HALE.
b
bartolomeus

Przewody zapłonowe WN jak podłączyć ? Toledo II 1.6 16V

Post autor: bartolomeus »

Witam,

Mam pytanie jak poprawnie podłączyć przewody zapłonowe do cewki ? Prosiłbym o odpowiedź w stylu (A1 B2 itd) w odniesieniu do zdjęcia.
Obrazek
Zdjęcie
Muszę wymienić te przewody ponieważ jakiś gryzoń poprzegryzał mi je całkowicie.

Jeśli ten temat był wcześniej poruszany na forum to proszę o wyrozumiałość, ale starałem się użyć opcji szukaj, niestety nic nie znalazłem.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Scalone : )
Ostatnio zmieniony 13 cze 2011, 11:56 przez bartolomeus, łącznie zmieniany 1 raz.
D
Daro_70
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.6 16V AUS

Post autor: Daro_70 »

Troche of.. , ale silniczek taki jak u mnie. Na tą chwile nie pomogę Ci. Jeżeli nikt się nie odezwie, to jutro zobacze jak te przewody powinny być podpięte. A tak swoją drogą to ściągnąłeś wszystkie na raz zamiast zmieniać je po kolei?
Widzę też, że ta elastyczna złączka od powietrza nie wytrzymała i coś tam wymodziłeś. Prawie jak oryginał ;-)
b
bartolomeus

Post autor: bartolomeus »

Będę wdzięczny jakbyś zerknął :)
Daro_70 pisze:... A tak swoją drogą to ściągnąłeś wszystkie na raz zamiast zmieniać je po kolei?

No właśnie gdyby była taka możliwość to bym tak zrobił...niestety kable mam całkowicie poprzegryzane (na pół) i wiszą tylko takie "kikuty".
Swoją drogą nie wiem co w tych przewodach takiego jest bo już kiedyś miałem taki sam motyw w Astrze.
D
Daro_70
Forumowicz
Model: 1.6 16V AUS

Post autor: Daro_70 »

Sorki bardzo bartolomeus ale kompletnie wyleciało mi z głowy. Od 4.30 jestem na nogach(z resztą jak co dzień) w pracy, dopiero co wróciłem i padam na ry..
Nie pomogę Ci dziś niestety bo zostawiłem szefowi mojego tolka, a wziołem ducato gdyż o 1.00 znów z wozu i śmigam w trase. Najszybciej bede mógł skrobnąć jutro około 10.30 jak zjade do chałupki. Jeszcze raz przepraszam. :oops:

[ Dodano: 2011-06-15, 10:44 ]
Zanim padne i przyjmę pozycje horyzontalną :mrgreen: to w końcu podam Ci jak podpiete są przewody: A2, B4, C1, D3. I silniczek bedzie gadał.
Awatar użytkownika
wojtekm
Forumowicz

Post autor: wojtekm »

Witam. Czy jest taka możliwość żeby były różne długości kabli WN? Bo jestem za granicą i bede w PL zamawiał kable NGK.

Prosze o odp. z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 11 sie 2011, 20:13 przez wojtekm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
peter174
Zasłużony
Model: 1.9 TDI ASZ

Post autor: peter174 »

jest taka mozliwosc ... to jest norma ze kable WN mają w jednym komplecie rózne długosci
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center]Obrazek[/center]
Awatar użytkownika
Jaguar_master
Forumowicz

Post autor: Jaguar_master »

ja nie polecam NGK , BERU sa GIT !
ODPOWIEDZ