Siemanko właśnie znalazłem w necie i kopiuję tutaj. Może to będzie tanie rozwiązanie problemu
Koleś napisał:
"witam. Toledo II z 2004 r. mam od miesiąca. Przy pierwszym czyszczeniu zauważyłem mokrą wykładzinę. PO lewej stronie- przód i tył . Bylo dużo wody. Rozmontowałem wszystko- wysuszyłem wkładziny. W ASO Seata gość od razu powiedział, że trzeba drzwi wykleić jakąś wykładziną- folią i będzie po kłopocie. Mnie się wydawało, że jednak woda dostała się przez otwartą szybe. Jednak znowu jest pełno wody- czeka mnie demontaż /czas ok. 2 godz./ i suszenie. Sprawdzałem woda cieknie spod obudowy drzwi lewych, najwięcej koło głośnika ale w innych miejscach też. NIe wiem jednak jak ona dostaje się do środka ponad plastikowym progiem? Zawsze gdy otwierdam drzwi pełno wody stoi na progu. "
Odpowiedzi:
"Witam,nic nie kombinuj,zdemontuj boczek drzwi,po osuszeniu i dokladnym oczyszczeniu miejsc gdzie owa blaszana pokrywa przylega do drzwi (od dolu) uszczelnij dokladnie sylikonem szklarskim z tuby,poczekaj az przyschnie,powtórz to w kazdych drzwiach dla pewnosci.Po tym zabiegu nie powinno juz byc wody na progach po deszczu no i w srodku,koszt to 10zl i 30 min pracy,tyle."
"Wokół szyby czołowej z zewnątrz nie ma uszczelki. Ja załatwiłem pistolet do silikonu gdzie wlewało (wciskało) się silikon ze standardowego pojemnika. Pistolet, który używałem miał bardzo cieniutką końcówkę a ja wciskałem pomiędzy szybą a uszczelnienie. Przestrzeń około 2mm. Oczywiście nadmiar natychmiast usuwałem. Ja dałem silikon przeźroczysty"
"witam witam ja mialem ten sam problem i walczylem z nim dlugo sam az w koncu doszedlem trzeba zdjasc tapicerke z dzrzwi, pod tapicerka jest blacha ktora sie trzyma na kilku srubach. ta blacha powinna byc uszczelniona, niestety u mnie pod glosnikiem ta uszczelka sparciala i woda sie lala tamtedy, ja uszczelnilem silikonem i trzyma sie dobrze tu dodam
http://img508.imageshack.us/my.php?image=img0198ub1.jpg