szymekgd pisze:I castrol wszystko Ci uszczelni
Zlikwiduj przeciek i zostan przy porzadnym oleju...
No dobra przekonałeś mnie
Z tym że nie jestem specem od mechaniki, tak więc jednak udam się do mechanika
[ Dodano: 2011-12-17, 22:15 ]OMEGA pisze:jabol_ek pisze:Właśnie wróciłem z psem ze spacerku i cooo...... I plama na chodniku kur... Jutro zobaczę skąd się wydobywa. Jak okaże się, że znowu z tego miejsca co ostatnio to kupie cybanta i skręcę to mocniej
Dobrze że póki co pogoda dopisuje. Zaczynam żałować wymianę oleju na inny Chciałem polepszyć i pogorszyłem. Jak się wkurzę to wymienię z powrotem na Castrola
Olej nie służy do uszczelniania silnika tylko do smarowania i odprowadzania ciepła
Jak nie masz kanału to może warto zainwestować w
TO ?
Cholera nie wiedziałem żę takie coś istnieje
Dzięki jutro będe w pracy i zobaczę ile kosztują porządne kątowniki i płaskowniki i pospawam sobie (chociaż trochę bym sie bał na to najechać
) =) hehe Mam jeszcze jedno pytanie co do mojego wycieku Sprawdziłem koło gruszki od odmy na końcu wężyka widać również zaślimaczenie w wolnej chwili napewno zdejmę odme i postaram się ją wyczyścić (jeżeli ktoś kojarzy czy gdzieś jest jakaś fotoporada to byłbym wdzięczny), ale mniejsza o to sprawdziłem poziom oleju na bagnecie (zimny silnik) i stan jest jakieś 3 mm przed zagięciem czyli powyżej tego pola ponacinanego, czyli wnioskuje że za dużo . Czy to też może być przyczyną wycieku ??