[1M] CB Radio - montaż

Tematy o CB-radiach, antenach i pochodnych.
ODPOWIEDZ
m
malark
Forumowicz

[1M] CB Radio - montaż

Post autor: malark »

U mnie fotel przesuwa sie max do przodu i max do tyłu. Tyle ze moje radyjko do najwiekszych nie nalezy :lol:
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

[1M] CB Radio - montaż

Post autor: marek_igor »

u mnie fotel przesunie się do przodu na maxa ale radio wbija sie rogiem w bok fotela. Więc aby nie dotykac radia, fotel nie dosuwa mi się zaledwie jakieś 4cm :)
l
loockas

[1M] CB Radio - montaż

Post autor: loockas »

DzieX pisze:Bo jak sie klape otwiera to zawadza?

Polecam antenę z regulacją kąta. Ja mam Sirio Omega 27 i spokojnie otwieram bagażnik. Z tym, że ja mam montaż na stałe na uchwycie.
s
spec
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

[1M] CB Radio - montaż

Post autor: spec »

Zawsze można antenę rak ustawić aby po otwarciu bagażnika trafiała w czarną rynienkę na dachu. Można się pokusić o naklejenie przeźroczystej folii na ten czarny plastik i wtedy już nic się nie rysuje.
Polecam anteny na przegubie. Klapa z tyłu w toledo nie jest prosta i po założeniu antena ucieka na bok (jest przechylona) - jak mamy regulacje to ładnie można ją ustawić do pionu.
M
Michalsiw
Forumowicz

[1M] CB Radio - montaż

Post autor: Michalsiw »

Ja mam zamontowane w schowku po lewej stronie niestety trzeba wywiercić dziury na kable ale radyjko wygląda ładnie i estetycznie oraz nikomu nie przeszkadza. Niestety jest przy tym troche pracy ale opłaca się. Antenę na dach mam zamiast orginalnej radiowej wygląda podobnie i spełnia 3 funkcję bo ma wyjścia do radia, telefonu i CB. Same plusy anteny nikt nie wie że masz radio, nie trzeba ściągać na każdym parkingu przy supermarkecie, nie zawadza o gałęzie oraz nie rysuje lakieru. Zasięg jest około 5-6 km także spokojnie wystarczająco na potrzeby użytkownika.

Obrazek

Obrazek
s
szklasz
Forumowicz

[1M] CB Radio - montaż

Post autor: szklasz »

Michalski powodzenia z tymi antenami jeśli jest coś do wszystkiego czyli do niczego. Radio będzie słabo ściągać a CB to 5 km to nie realny wynik w warunkach drogowy.
M
Michalsiw
Forumowicz

[1M] CB Radio - montaż

Post autor: Michalsiw »

Mylisz się kolego akurat ona dobrze się spisuje... Tym bardziej że nie tylko w Tym aucie miałem okazję antene wypróbować to jedynie co się nie spisała to w Toyota Rav 4 u mojego Ojca z silnikiem D4D ale to podobno wina radia ponieważ są jakieś zakłócenia od silnika... Co do zasięgu to spokojowo wystarcza na naszych drogach, posiadam też antene taką w busie i też jet gicior... także wiesz... zależy kto ma jakie wymagania i jak dobrze Ci ją dostroją
Awatar użytkownika
regii.kr
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

[1M] CB Radio - montaż

Post autor: regii.kr »

to jest antena SIRIO Triflex jak ktoś się zna to bacik tobie zap.....i i po antenie bo samego się nie kupi :) więc lepiej ściągać
m
misiek090
Forumowicz

[1M] CB Radio - montaż

Post autor: misiek090 »

A jest jakaś możliwość, żeby podpiąć prądy, żeby radio załączało się ze stacyjką?? bo znajomy kiedyś w golfie V zapomniał na noc wyłączyć radyjka i rano był peszek, bo nie mógł się dostać do samochodu.
zamiast pod zapalniczkę, to pod radioodtwarzacz możne by się podpiął ale, czy to bezpieczne dla radia i czy nie będzie zakłóceń na CB?

[ Dodano: 2012-04-25, 13:23 ]
EUREKA! Podpiąłem. Nie pod radio, ale pod skrzynkę z bezpiecznikami pod bezpiecznik 37, jeszcze przed bezpiecznikiem i zostawiłem ten na kablu od radyjka.

Tu możecie zobaczyć filmik w jaki sposób to się prezentuje po złożeniu do kupy

A tu zdj jak to wygląda: :lol: :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

tylko nie wiem gdzie umieścić gruszkę, więc tymczasowo jest tak tylko rzucona :/
Awatar użytkownika
damian1231795
Forumowicz
Model: 1.8 20V

[1M] CB Radio - montaż

Post autor: damian1231795 »

Witam. Jak mocowaliście radio koło fotela pasażera to przykręciliście po prostu na wkręty ten uchwyt do tunelu czy z drugiej strony tego cienkiego plastiku dawaliście jakieś wzmocnienie?
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???

Nic na siłę , lewy pas , gaz i płynę ......:)
ODPOWIEDZ