Cześć. Jak odpowietrzyć hamulce z tyłu? Czytałem w książce i na forach ale nie wiem. Z przodem nie miałem problemów ale z tyłu nie wiem jak. Mam 2 przewody ale odpowietrzników nie ma
Ostatnio zmieniony 29 mar 2012, 22:40 przez imil, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak sie nie myle to na cylindrach jest odpowietrznik taka śrubka powinna być? No i nie zapominaj ze odpowietrzanie zaczyna sie od prawego tylu później lewy no i prawy przód i lewy przód;)
imil, w ksiazce jest pewnie napisane, ze zaczynamy od tylu, wiec ominales ten rozdzial? Tez mam ABS i co z tego? Zaczynam od tylu, a pozniej przod i sprzeglo odpowietrzam oraz sukcesywnie dolewam swiezy plyn, jezeli myslisz, ze, tak jak pisza w necie, bawisz sie vagiem zeby odpowietrzyc ABS, to jestes w bledzie, nie ten sterownik...
Zaczęło się tak że zaczął mi wpadać pedał i nie hamowało ale abs się naprawił. Zregenerowałem pompę hamulcową (ale abs już nie działa, pedał wpada tak samo). Chciałem tył odpowietrzyć ale nie wiem jak, mam 2 przewody (chyba wejście i wyjście) z przodu mam normalnie odpowietrznik a z tyłu nie znalazłem. Książkę mam w PDF i tam na obrazku jest inna pompa hamulcowa. Napisane jest żeby zacząć od koła najdalej położonego ale nie wiem co odkręcić żeby odpowietrzyć. Odpowietrzanie sprzęgła? Mam na lince nie hydrauliczne...
Jak zdejmiesz koło to zajrzyj za bęben. Tam wychodzi przewód hamulcowy, a nad przewodem właśnie jest odpowietrznik. Kluczyk 7 albo 8mm z tego co pamiętam. A jak nie masz to pewnie są ukręcone.
imil, moze faktycznie miec na linke sprzeglo, ja tak jak opisalem wymienilem, u siebie caly plyn, nie dopuscilem do oproznienia zbiorniczka, wiec nie zastanawialem sie nad abs'em...
adamwwy, u mnie jest oryginalnie 10mm, ale 8mm moze byc, bo taki mi najpierw gosc w sklepie sprzedal odpowietrznik (mialem zapchany), jezeli jest urwany to trzeba rozwiercic i przegwintowac na wiekszy.