Chce wymienić w swoim samochodzie żarówki od wstecznego na ledy. Chciałbym kupić coś lepszego co daje białe światło a nie "chińskie białe" - czyli niebieskie. Ktoś może coś polecić? Może ktoś ma założone? Więcej jest w nocy światła? Wrzućcie zdjęcia.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2012, 12:24 przez spec, łącznie zmieniany 1 raz.
Twoje "chinskie biale" to zapewnie bialy zimny, w drozszych diodach, np. cree (25zl/szt) jest problem z barwa, konkretny "bin' jest duzo drozszy od serii, wiec czego oczekujesz po diodach za kilka zl?
szymekgd, masz chyba problem z czytaniem ze zrozumieniem. Napisałem, że chce kupić coś lepszego a nie za kilka zł. Mam założone kilka lampek od tommika z forum passata i one świecą na ładny ciepły biały. Takie coś chciałbym uzyskać we wstecznym.
Na allegro jest od groma światełek ale 99% nie ma podanej nawet temperatury. 5500K i więcej mnie nie interesuje.
spec, proszę poprawić temat zgodnie z instrukcją, bo nie wiadomo czy chodzi o 1L, 1M czy 5P: viewtopic.php?t=2372
Co do LEDów we wstecznych to fajna sprawa, bo zarypiście doświetla tył, jednak wygląda to już jakoś kiepsko jak się przyjrzymy z tyłu. Widać po prostu te LEDy strasznie. Przynajmniej mnie to zraziło troszkę u Kaspoll'a.