OMEGA pisze:dialog1979 Co do tego białego dymu, nie ubywa ci czasem płyn chłodniczy? Grzaniem świeczek steruje komp i zdaj się że poniżej 9*C ich nie załącza, można odłączyć czujnik temperatury i powinny się grać znacznie dłużej, wtedy sprawdzić jak odpala na zimnym, i się dowiesz czy to przez świeczki czy coś innego.
Witam jestem tu nowy właśnie mam pytanko odnośnie tego czujnika temperatury grzania świeczek czyli czujnik nie poda prądu na świece gdy silnik jest ciepły
Zobacz link z mojego postu wyżej, ECU sprawdza temperaturę na czujniku G28 i na tej podstawie załącza/lub nie przekaźnik od świeczek.
Kabelek mam. Mam program VAg com 4,9 i od wczoraj VCDS po angielsku. Nie wiem jak to zrobić co napisaliście. Możecie mi to wyjaśnić krok po kroku, proszę. Nie ukrywam że cały czas się uczę.
dialog1979, na zimnym silniku sprawdz temp. na czujkach w grupach 007 i 017, na rozgrzanym silniku i zrob log stat. w trybie Basic Settings grupy 000, 2a pozycja to poczatkowy kat wtrysku, logi wrzucaj na http://vaglog.rtnet.pl/
OMEGA pisze:dialog1979 Co do tego białego dymu, nie ubywa ci czasem płyn chłodniczy? Grzaniem świeczek steruje komp i zdaj się że poniżej 9*C ich nie załącza, można odłączyć czujnik temperatury i powinny się grać znacznie dłużej, wtedy sprawdzić jak odpala na zimnym, i się dowiesz czy to przez świeczki czy coś innego.
Witam jestem tu nowy właśnie mam pytanko odnośnie tego czujnika temperatury grzania świeczek czyli czujnik nie poda prądu na świece gdy silnik jest ciepły
Zobacz link z mojego postu wyżej, ECU sprawdza temperaturę na czujniku G28 i na tej podstawie załącza/lub nie przekaźnik od świeczek.
ok zgadza się dzisiaj wkręciłem nowe swieczki było rano zimno wiec sprawdziłem czy przekaźnik poda prąd przez czujnik temp; i jednak tak wszystko ok sprawdziłem to próbnikiem teraz odpala jak od kopa Pozdrawiam
Wykręcałem wszystkie świece po kolei, podpinałem każdą kabelkiem pod plus od akumulatora i końcem do obudowy silnika. Każda z nich grzeje. Co mam teraz sprawdzić?!