[1M] Światła do jazdy dziennej

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.
ODPOWIEDZ
a
agamiarz

Post autor: agamiarz »

Trzeba pamiętać aby mieć automatyczny przełącznik. W momencie jak załącza się postojówki światła do jazdy dziennej muszą zgasnąć automatycznie
r
rafik
Forumowicz

Post autor: rafik »

kajtek110, oglądałem Twoje zdjęcia, możesz wrzucić jeszcze tak z góry. Równo układają się z kratką. Czy wystają na końcach?
Zastanawiam się nad montażem takich świateł do jazdy dziennej..
"Wszystka wiedza pochodzi z doświadczenia. Doświadczenie jest produktem rozumu."
Immanuel Kant ;-)
a
agamiarz

Ja odpowiednio zamontujesz nie wystają nic. To samo tyczy sie tego,że idą równo z kratką.
r
rafik
Forumowicz

Post autor: rafik »

agamiarz pisze:Ja odpowiednio zamontujesz nie wystają nic. To samo tyczy sie tego,że idą równo z kratką.

A gdzie je kupiłeś, bo na allegro widziałem po 250zł? A chyba pisaliście, że są tańsze?
"Wszystka wiedza pochodzi z doświadczenia. Doświadczenie jest produktem rozumu."
Immanuel Kant ;-)
a
agamiarz

Awatar użytkownika
ilek8822
Forumowicz

Post autor: ilek8822 »

Ja tam nie kminie montowania czegoś takiego...nie wygląda to jakoś wspaniale. To już jazda na normalnych światłach jest nie modna czy co? Ja tam wole być dla jakiego "cepa" dobrze widoczny.
a
agamiarz

Wszystko kwestia gustu. Poza tym,nie widziałeś na żywo jak te lampy dają. Nie są to ledwo widoczne punkciki jak przy innych Daylightach za połowę ceny tego albo i jeszcze mniej.
Awatar użytkownika
ilek8822
Forumowicz

Widziałem bo nie jeden to ma. Ale 75% z tych ludzi ma jakieś podróby które są słabo widoczne. Policja sie powinna za takich wziąć. A Orginalnie montowane czy jakieś porządne to i owszem, dają nieźle po gałach ;)
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

ilek8822 pisze:To już jazda na normalnych światłach jest nie modna czy co?

ilek8822, to ja powtórze po raz n-ty że zadaniem świateł dziennych jest oszczędność.

Oszczędzasz akumulator, żarówki H7, paliwo etc.
Awatar użytkownika
ilek8822
Forumowicz

Z żarówkami się zgodze, bo sie palą dość często. Z paliwem i aku niebradzo. Dla akumulatoara to prawie żadne obciążenie, a oszczędność na paliwie jest znikoma bo alternator też nie jest wysilony względem niewysilenia akumulatora. No ale jeśli działa na psychike to już spełnia swoje zadanie można by powiedzieć :D .

Nie chce tu pisać że jestem temu przeciwny czy coś. Tylko montujcie porządny sprzęt z homologacją a nie paski diodowe jak niektórzy spece :mrgreen:
ODPOWIEDZ