Czy może ktoś już z szanownych kolegów zakładał u siebie duże prawe lusterko? Niestety u mnie fabryka przyoszczędziła i mam małe co raz kiepsko wygląda a dwa mało co w nim widać. Mam pełną opcje czyli elektrycznie składane regulowane i podgrzewane. Przeglądam różne fora i allegro i doszedłem do wniosku że najlepiej kupić lusterko z anglika - największa szansa zakupu składanego. W golfie składanie występowało bardzo rzadko. W octavii chyba też.
Ile powinno być pinów, kabelków w lusterku z pełną opcją? Są na allegro po 5 pinów ale to chyba mało? Może wystarczy kupić samą obudowę a mechanizm przełożyć ze swojego?
Ewentualnie jaki jest koszt zakupu łezek z pełną opcją? Dużo pracy jest przy przełożeniu?
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2015, 09:59 przez spec, łącznie zmieniany 2 razy.
http://tnij.org/prawelusterko wymiana lusterka to jest 10 minut, sciagasz boczek, sciagasz plastikowa osłonke (ten trojkącik w rogu) i odkrecasz go.
nie szukaj z anglika tylko ze zwyklej europejskiej wersji.
O ile nie trzeba malować Do angielskiego wystarczy przełożyć trójkąt z europejskiego i też działa dobrze. Ciężko dopaść lusterko z europejczyka. Może ktoś ma na sprzedaż sam trójkąt z europejczyka prawy?
Kupując lusterko w pełnym pakiecie (z wyjątkiem opcji zmiany położenia po wrzuceniu wstecznego biegu) powinno mieć 7 pinów i 9 przewodów i wtedy będzie ci się składało, podgrzewało i regulowało.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Postanowiłem też wymienić lusterko na to większe. Trafiło się w moim kolorze za niedużą kasę więc nabyłem. Szczęście nie trwało długo, bo okazało się, że nie mogę go wyregulować - czyli anglik.
Trzeba było przełożyć podstawę z tego małego. Dało się ale grzebania sporo, ciężko zdjąć i zacisnąć zabezpieczenie sprężyny. Teraz juz wszystko śmiga, a autko nie jest już "skaleczone"
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50 www.rbauto.eu
Zapraszamy
Ale w 100zł z farbą się na pewno nie wyrobie a szansa że lakier będzie taki sam jest reszta jest też niewielka. Sam wiesz jak jest bo malowałeś zderzak. Cena lusterka składanego to średnio 150 zł a do tego malowanie i wychodzi niezła sumka jak za taką pierdółkę.
50 zł robota, 50 zł baza plus klar i się robi 100zł a do tego 150zł na lusterko. Lepiej odczekać i kupić już w kolorze. Po za tym tak jak już pisałem srebrny to srebrny i ciężko odcień dobrać a kameleona z samochodu nie chcę robić
Już kupiłem lusterko w kolorze teraz czekam na paczkę
[ Dodano: 2011-10-26, 21:28 ] Czy trójkąty przy drzwiach przy lusterkach składach są inne od reszty? Czy wszystkie są takie same?