Skórzana tapicerka

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
i
insane_rr
Forumowicz

Skórzana tapicerka

Post autor: insane_rr »

Witam, pytanie do wszystkich posiadaczy, jeżdżących lub mających kontakt z skórą w toledo.. warto kupić samochód z takim wyposażeniem,
czy skóra jest wygodna ?
czy są rożne rodzaje twardości..?
ogólnie jak się sprawuje
i jakie odczucia w długich trasach?
w lecie i zimie..?

jeśli był już poruszany temat .. to nie bijcie :/ :573:

Kolego używaj polskich znaków!
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2011, 23:06 przez insane_rr, łącznie zmieniany 2 razy.
B
Bartosz_n
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1L
Model: 1.9.TDI

Skórzana tapicerka

Post autor: Bartosz_n »

U siebie w Tolku mam pół skórę i powiem tak , wygodna jest z resztą czemu ma nie być :-P
Na długich trasach w lato ciało lubi się kleić trochę do fotela
Ogólnie skóra jest fajnym elementem w samochodzie nie wspominając już o walorach estetycznych.
b
blazej25

Skórzana tapicerka

Post autor: blazej25 »

Od roku użytkuję i jestem bardzo zadowolony. Faktem jest, że w gorące dni wchodząc do auta to można dupsko poparzyć ;) ale po paru minutach + klima skóra wraca do normalnej temperatury i jest już git. W zimę natomiast bardzo w tyłek mrozi ale dobrze, że można sobie włączyć podgrzewanie ;)
Skóra wygląda bardzo elegancko i nie poplamimy jej tak łatwo jak zwykłą tapiecerkę.
Ogólnie w toledo fotele są dość twarde ale na dłuższej trasie jest komfortowo, takie moje odczucie po roku jazdy.
Osobiście zmieniając autko zawsze będę szukać następce również ze skórzaną tapicerką.

Zapomniałbym dodać, że trzeba uważać na spodnie jakie się nosi ponieważ jeżeli są metalowe guziki podczas wsiadania można uszkodzić, zarysować fotel.
ODPOWIEDZ