Chcę go umyć i od środka i na zewnątrz.... dzięki za pomoc koledzy a w razie czego możecie mi podać jakiegoś linka gdzie jest opisane jak ściągnąć zderzak bo znaleźć nie mogę
Witam pomocy !!!! czy ktoś wie gdzie mogę kopić rurę waż do intercoolera taka plastikowa co jest po lewej stronie obok zbiorniczka na płyn do spryskiwacza seat tdi 110koni 2000 rok mam pęknięta a szukam po necie i ciężko
Jak nie jest jakoś strasznie połamana to możesz ją pokleić. Bierzesz lutownicę i przypalasz plastik na styku, jak nie lutownica to rozgrzany nad gazem nóż zrobi to samo. Ale nie przepal rury na wylot bo potem będzie trzeba to jakoś pokleić. Jak to zrobisz to wszystko do obklejasz porządną taśmą izolacyjną dla pewności i po problemie a jedyny koszt tej operacji to dwie rolki taśmy za ok 10 zł. A jak to nie zda egzaminu no to wtedy szukaj. Ja tak zrobiłem na kawałku węża w Ibizie 1.9 TDI AGR kolegi i na razie zdaje to egzamin. Powodzenia
kleiłem nic nie daje 2 miesiące pękła, szroty dzwonie pytam nie maja ogólnie lipa
[ Dodano: 2011-08-04, 15:17 ] wszystko zrobiłem tak jak opisałeś na gorąco taśma nawet i jak jak mowie 2, 3 miesiące i dalej to samo allegro nic z tego nie mają.
pytanko z z tej rury jak mam pęknięta powinien wydostawał się olej bo cała jest czarna i cieknie z niej w dół
Jezeli to prosty odcinek, to mozesz rozciac po przekroju rure o ciut wiekszym przekroju, pokleic i uszczelnic oryginalna, nalozyc przekrojona i zacisnac opaskami?