[1M] Zespolenie tylnych świateł mijania

Wieksze felgi, spojler, ciemne szyby to wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
grzesiek998
Forumowicz

Post autor: grzesiek998 »

jakoś się nie obawiam że policja sie przyczepi do mnie o takie coś, jak juz to zmieniam żarówke i po kłopocie.. musi być naprawde obeznany i dociekliwy policjant żeby się przyczepić do normalnie świecącego tylnego światła, jak już to przeważnie zwracają uwagę na przednie światła

jak to jest zrobione to kornat, dodał link na LC jest opisane, efekt fajny bo wcześniej skromnie sie z tyłu świeciło w tych naszych lampach, mi się podoba a przy okazji stajemy się bardziej widoczni co w jakimś stopniu wpływa na nasze bezpieczeństwo
MR Motors - 140KM 313Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
kajtek110
Forumowicz

Post autor: kajtek110 »

Ja dzisiaj przerobiłem światła i wyglądają świetnie :-D :-D :-D
Awatar użytkownika
voyager2550
Forumowicz

Post autor: voyager2550 »

Wrzuć fotkę jeśli możesz;) Może jakiś Tutorial dałbyś radę stworzyć?
Awatar użytkownika
tomektak
Forumowicz

Post autor: tomektak »

...to powodzenia jak ktoś wam przyfasonuje w zadek i będzie obeznany w temacie... Ja bym upierał się przy policji że nie widziałem stopu bo mnie oślepiały przeciwmgielne :) Założe się że wywalczyłbym w ten sposób 50%/50% winy w wypadku lub nawet i 100% nie mojej winy, bo samochód nie powinien być dopuszczony do ruchu ze złym oświetleniem.
Sam kiedyś jechałem w zabudowanym ponad 120 i walnąłem w passata, który wyjechał z gruntowej drogi... Po śladach hamowania wyszło że miałem ponad 100 i panowie policjanci (szacunek się należy oczywiście) ustalili tylko i wyłącznie moją winę w wypadku.
Szczęście w nieszczęściu że droga hamowania była spora i wielkich szkód nie było... Teraz to już pełna kulturka w zabudowanym...
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Post autor: Roxon40 »

tomektak pisze:..to powodzenia jak ktoś wam przyfasonuje w zadek i będzie obeznany w temacie... Ja bym upierał się przy policji że nie widziałem stopu bo mnie oślepiały przeciwmgielne :)

Pod warunkiem że nie skasujesz na tyle tyłu żeby dało się ustalić że tam świeciły przeciwmgielne. Bo jak solidnie przysadzisz w taki tył to może już za wiele nie dać się ustalić :)
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
Awatar użytkownika
tomektak
Forumowicz

...tak jak to było w maluchu... strefa zgniotu kończyła się na silniku... :lol:

Chciałem poprostu dać do zrozumieniakolegom, że takie modyfikacje to proszenie się o kłopoty- oczywiście ktoś powie zaraz, że to nie kłopoty, że nikt się nie przyczepi...może i tak ale ja przy każdym ostrym hamowaniu bałbym się czy ktoś mi w d..e nie wjedzie i czy nie będę potem miał kłopotu - takie moje zdanie.

PS. Dawniej też robiłem różne głupie rzeczy (np. ta opisana powyżej) i zapewne wówczas takie lampki byłyby dla mnie godne uwagi... cóż chyba skapcaniałem na starość...
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

Post autor: kornat »

tomektak pisze:Ja bym upierał się przy policji że nie widziałem stopu bo mnie oślepiały przeciwmgielne

Jak? jak przecież tam jest żarówka dwuwłóknowa (5W i 21W) czyli taka sama jak w błotniku. A można instalację zrobić tak że nie będzie widać że coś modyfikowane a właściciel może się upierać że on nic nie wie kupił takie już z autem a tyle jest tych tuningowych lamp że ktoś kiedyś takie założył.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

tomektak pisze:cóż chyba skapcaniałem na starość...
No cóż w sumie 100 lat masz wg profilu więc :D :D :D ;)
r
rafik
Forumowicz

Post autor: rafik »

Nie jestem pewny, czy taka modyfikacja przejdzie przez przegląd! Ale dla gościa, który wjedzie w tył takiego auta będzie to argument!
"Wszystka wiedza pochodzi z doświadczenia. Doświadczenie jest produktem rozumu."
Immanuel Kant ;-)
Awatar użytkownika
tomektak
Forumowicz

Oczywiście, że tak - zrobił ktoś taki mod w lublinie, bo mam do lakierowania przedni zderzak i by się przydało współfinansować naprawę przez kogoś :-D
ODPOWIEDZ