Używam sonax premium class z dedykowanym cleanerem. Nie jest to wosk koloryzujący. Według mnie wosk sam w sobie jest super i długo się trzyma, ale cleanera spróbuje innego. Kusi mnie coś z meguiar's (np. scratch X żeby pozbyć się rys).
Właśnie Color Magic mnie kręci z tego powodu że podobno całkiem fajnie rysy zakrywa. Tylko czy brudzi plastiki? Z samego wosku to używałem K2 SPID - bardzo fajny efekt daje a cena bardzo przystępna i rewelacyjnie proste i szybkie nakładanie
Woskowałem już 3 razy i poszło mało. Moze z 1/5 całości. Więc wystarczy conajmniej na kilkanaście woskowań. Wosk utrzymuje się 2-3 miesiące. Jeśli myjesz auto ciepłą wodą (a mnie sie to zdarza w zimie, żeby nie marznąć w ręce ) to wtedy zdecydowanie krócej - ciepła woda go po prostu zmywa.
Ja swego czasu miałem okazję przetestować T-Cut Color Fast na zielonej vectrze rodziców i nie polecam. Brudzi listwy i ręce w trakcie nakładania i polerowania, lipnie się nakłada. Może po woskowaniu efekt wizualny jest fajny, ale znika wraz z pierwszym myciem auta.
Obecnie jestem na etapie zastanawiania się nad takim produktem http://www.detailer.pl/sklep/55-optimum-car-wax-.html
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe"
A ja mam odmienne zdanie na temat tego wosku. Używam czarnego i jestem zadowolony ale fakt ręce nieźle brudzi.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb