Piszczy szyba przy otwieraniu

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mucek85
Forumowicz

Post autor: mucek85 »

przy otwieraniu i zamykaniu szyby od strony kierowcy slychać dosyć głośny pisk.seat toledo 1m.jest to bardzo denerwujące.jak to naprawić??proszę o pomoc!!
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2010, 21:23 przez mucek85, łącznie zmieniany 1 raz.
mucek
Awatar użytkownika
peter174
Zasłużony
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASZ

Post autor: peter174 »

rozbierz drzwi kierowcy i przeczysc z syfu oraz przesmaruj wszystkie prowadnice po ktorych krazy linka podnosnika szyb ... przy okazji sprawdz stan plastików oraz samej linki na plycie podnosnika
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center]Obrazek[/center]
Awatar użytkownika
Kitaj
Forumowicz
Auto: E46 330xd/A6 C5 2.8
Model: M57D30/2.8 ALG

Post autor: Kitaj »

Ja tez borykam sie z problemem piszczących szyb... Przy uszczelnianiu oczyscilem i nasmarowałem ale niestety piszczenie nie przeszło... Co ciekawsze to zauwazylem ze szyba nie piszczy gdy podczas opuszczania/podnoszenia złapie sie ją i lekko ciagnie w któras ze stron wynika z tego ze to uszczelka trząc o szybe wydawałaby taki dzwiek ?
Awatar użytkownika
bartek
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: bartek »

Też miałem problem z piskiem szyby. Pomogło nasmarowanie uszczelki szyby(zewnętrznej) w miejscu styku z szybą, preparatem do konserwacji uszczelek i części gumowych.
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
d
david207
Forumowicz

Post autor: david207 »

Radze się zabrać za to jak najszybciej. Sam miałem podobny przypadek, że szyba kierowcy zaczęła piszczeć. Po paru dniach urwała mi się linka i musiałem zmieniać cały podnośnik. Polecam wyciągnąć szybę i przeczyścić jej krawędzie a dopiero później wszystko nasmarować.
Awatar użytkownika
mucek85
Forumowicz

Post autor: mucek85 »

przesmarowałem prowadnice i linki teraz piszczy tylko przy podnoszeniu ale znacznie ciszej i nie przez caly czas podnoszenia tylko na poczatku i koncu dziwne to ale jest lepiej niz na poczatku
mucek
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

Sprawdziles czy linka nie byla naderwana lub nie blokowala sie przy wejsciu do "slimaka"? Ja wlasnie w ten sposob zalatwilem mechanizm w 3y letnim toledo, popiskiwala, a w najmniej odpowiednim momencie padla, gdyby nie gwarancja to kosztowaloby to min. 150zl...
ODPOWIEDZ