[1M] Jaki alarm wybrać ?

Wszystko o elektryce w aucie
Awatar użytkownika
Maly23
Forumowicz
Kontakt:

[1M] Jaki alarm wybrać ?

Post autor: Maly23 »

Witam Mam pytanie czy ktoś z forum może sam montował alarm w aucie? tudzież może polecić kogoś zajmującego się zakładaniem.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2010, 11:40 przez Maly23, łącznie zmieniany 3 razy.
a
airvolf

[1M] Jaki alarm wybrać ?

Post autor: airvolf »

Ja zakładam alarmy powiedz w czym masz problem to może pomogę
Awatar użytkownika
kristof
Zasłużony
Auto: BMW
Model: X5

[1M] Jaki alarm wybrać ?

Post autor: kristof »

Popraw temat zgodnie z tym viewtopic.php?t=2372 inaczej kosz
m
mro
Forumowicz
Auto: ...
Model: ...

[1M] Jaki alarm wybrać ?

Post autor: mro »

ja po konsultacjach społecznych doszedłem do wniosku, ze alarm to nieporozumienie i założyłem bear-lock. 450 z montażem i spokój. A alarm jak wyje to ponoć lepiej i tak nie wychodzić, bo mogą grzecznie poprosić o kluczyki i dowód. Ew spisaniu mowy sprzedaży :) :)
w
ww200
Forumowicz

[1M] Jaki alarm wybrać ?

Post autor: ww200 »

mro pisze:ja po konsultacjach społecznych doszedłem do wniosku, ze alarm to nieporozumienie i założyłem bear-lock. 450 z montażem i spokój.

Po pierwsze,to temat dotyczy jaki alarm a nie jakie zabezpieczenie.
Po drugie,jak będą mieli gwizdnąć to i bear-lock nie pomoże.
Po trzecie,spokój to można mieć jak się nie posiada auta i korzysta z komunikacji miejskiej.

mro pisze:A alarm jak wyje to ponoć lepiej i tak nie wychodzić, bo mogą grzecznie poprosić o kluczyki i dowód. Ew spisaniu mowy sprzedaży

To cię może spotkać pod blokiem jak siedzisz w aucie lub stoisz na światłach i czekasz uśmiechnięty na zielone.

A jeśli chodzi o dobre alarmy to polecam te: http://www.logic.eu/pl/oferta/autoalarm ... enger.html
Awatar użytkownika
piotrek148
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 tdi AHF

[1M] Jaki alarm wybrać ?

Post autor: piotrek148 »

Witam.
Chce na dniach założyć w Tolku alarm. Rozważam 3 opcje : Ampio mini lub ampio falcon z tym że jeśli o te alarmy to mogę kupić samą centralkę z pilotem i musiałbym do tego dokupić czujniki i syrenę. Rozważam też alarm Exus V10 i jest to kompletny zestaw czyli centralka, czujniki i syrena. O tym ostatnim słyszałem dośc dobre opinie.

Możecie Koledzy coś doradzić??
a
airvolf

[1M] Jaki alarm wybrać ?

Jeśli chodzi o ampio to wybierz MINI zaś exus ma zbyt czułe przyciski które same się wciskają np. w kieszeni osobiscie mogę ci polecić prosty tani niezawodny legendford f14
Awatar użytkownika
piotrek148
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 tdi AHF

[1M] Jaki alarm wybrać ?

Post autor: piotrek148 »

airvolf pisze: osobiscie mogę ci polecić prosty tani niezawodny legendford f14

Mozesz coś więcej powiedziec o tym alarmie??
a
airvolf

[1M] Jaki alarm wybrać ?

kolego wejdz sobie chociaż by na allegro tam masz pełne opisy i nie przywiązuj wielkiej wagi do tego jaki alarm bedziesz mial montowany tylko kto ci go dobrze zamontuje

aa chciałem jeszcze cos dodać do posta powyżej na temat blokady beer-lock i tym podobne
widziałem reportaż w telewizji jak zawodowy złodziej w ciągu 10s rozbraja bear-locka za pomocą łomu podobnie z blokadą miedzy pedałem a kierownicą jeszcze prosciej
ODPOWIEDZ