Mi się wydaje że maksymalna prędkość to najmniej ważna sprawa przy chipie i tak osiągamy ją sporadycznie chyba że ktoś jeździ w jakieś długie trasy i lubi to. Jednak ja bym bardziej skoncentrował się na przyśpieszeniu bo to daje chyba większa frajdę .
davidmisiek pisze:Witam, mi się wydaje, że po virusie auto będzie rozwijało troszkę większą prędkośc poniewaz po chipie zwiększa się ilośc Nm jak i KM. Nm - w górę wzrasta ok 50Nm (w zależności od fabrycznych danych) co jest odpowiedzialne za większe przyspieszenie. Wzrasta też liczba KM, a im więcej KM tym prędkość maksymalna jest większa.
Jeżeli się mylę to mnie poprawcie
Dokładnie tak jak napisałeś. Moc odpowiada za prędkość maksymalną, a moment obrotowy za przyspieszenie.
na ARL-u w Toledo po wymianie turbo i po wirusie brakowało licznika , w Leonie po samym wirusie jak bym piłował na maxa też przekroczyłbym 240 na liczniku
popytaj chłopaków na forum oktawii (OCP) w temacie białostockim ... tam jest pare osób które robiło wirusa u tego goscia to moze cos i wiecej powiedzą ... zresztą i sam tuner jest tez na tamtym forum aktywny
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center][/center]