Witam od dłuższego czasu borykam się z problemem w moim seacie toledo 1.9tdi. silnik ALH
Otóż podczas hamowania a dokładnie przed zatrzymaniem auta na światłach auto wpada w dziwne wibrację tak jakby nie chodził na wszystkich garach.
Oczywiście na wciśniętym sprzęgle.
Samochód nie trzęsie ale dziwnie chodzi do momentu całkowitego zatrzymania i wtedy normalnie zaczyna chodzić.
Żadnych błędów nie pokazuje na kompie.Dodam że nie zawsze wpada w taki wibrację i auto jest chipowane, sam nie chipowałem był jak go kupiłem z niemiec.
Mam wszystkie papiery co do chipu ale po niemiecku ale widać że robione było gdzieś w warsztacie co się znają bo wszystkie wyciągi co do mocy itp mam.
Próbowałem już różnych sposobów, czyszczenie egr, wtrysków, dwumasa nic z tym wspólnego nie ma itp. (nastawnik też nic wspólnego z tym nie ma), co do kąta wtrysku wszystko wporządku nic się nie przestawia itp.
Wcześniej miałem problem z trzęsieniem silnika od 1300-1500 obrotów na 2 i 3 biegu problem był taki że na kompie nie pokazywało prędkości a na liczniku tak.
Gdzieś kabelek był walnięty i nie dochodziło do ecu prędkość z czujnika skrzyni biegów.Zrobiłem to w taki sposób
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=167227 i problem ustąpił.
Teraz nie mogę się uporać z tym problemem załamuję już ręce nie wiem co jest mojemu seacikowi
a do byle jakich mechaników oddać nie chce bo w mojej okolicy same papudraki co kasę biorą a się nie znają.
Jeżeli ktoś miał podobny problem proszę o pomoc.
Ps. Gdzieś wyczytałem że może to być czujnik między pedałem sprzęgła a hamulca ale nie wiem co gdzie i jak.
Problem może też być z mapą paliwa lub samym ecu.
Ręce opadają.
EDIT by Sony
Naucz się kolego czytać ze zrozumieniem... Tytuł wątku w drodze wyjątku zmieniłem tak ja to powinno wyglądać.