Witam pytanie takie ... padł mi sterownik poduszek i chce kupić nowy i teraz pytanie jaki czy jeśli mam 6Q0... a wstawię 6N0... czy 1J0... to będzie działać czy nie?? czy wystarczy przeprowadzić adaptacje VAGiem czy tylko i wyłącznie ten sam numer należy wstawić ?? Pytam bo gdzieś na necie czytałem że ten sterownik co mam jest bardzo wrażliwy na usuwanie błędów POLSKIm-VAGiem i często można go uwalić ( tak tez było w moim przypadku)
Pracuje by żyć , a nie żyje by pracować
Było : 1.6 16v
Jest : 1.8 20v
6Q0 wymienia się tylko na 1C0 (reszta numeru musi byc identyczna). Ważny jest też index - musi być koniecznie ten sam. Użytkownik EXB z S T C: https://www.facebook.com/exb.garage?fref=ts Ci ten sterownik co masz ogarnie - u mnie dał radę bo zrobiłem kiedyś dokładnie to samo. Tylko nie wiem ile będzie chciał.
Polecam markowy kabel lub RS232 na drugi raz. Na kablach USB tak się dzieje.
Z tego feralnego sterownika da się skasować błąd poduszki bez wyciągania go z auta.
Potrzeba tylko laptopa z portem RS232 (przejściówki nie wchodzą grę), kabla VAG też z RS-em i programu VAG eeprom programer.
no raczej mało opłacalne poszukam nowego i wymienie jak jest to możliwe żeby podmienić i nie będzie trzeba nic adoptować czy wymieniać tych czujników uderzenia bocznego .... chyba tak to się nazywa
Pracuje by żyć , a nie żyje by pracować
Było : 1.6 16v
Jest : 1.8 20v