[1M] Sprężyny przód / tył

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
k
korect
Forumowicz

Post autor: korect »

kristof pisze:z golfa IV nie będa pasowac bo ma inaczej rozlozone cieżary na osie

w takim razie jak to jest z tymi aukcjami na allegro gdzie sprzedający pisze "sprężyny do toledo II, golf IV, leon, octavia, a3" itp??

sprawa druga.. wszystkie wersje silnikowe toledo posiadają ten samo model sprężyn czy też silnik ma jakieś znaczenie?? ( pomijając wersje sport)

pozdro
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Z tego co widzę to na tej aukcji co podałeś nie ma info że te sprężyny będą pasowały do Toledo II ;) Co do modelu sprężyn natomiast to Etka mi pokazała, że są jakieś różnice w samej nazwie danej sprężyny oraz różnią się też ilością pasków barwnych... Jakieś dziwne to jest...
B
Bodek

Post autor: Bodek »

korect napisz do Carola on ma zawieszenie ze sprężynkami na sprzedanie w dobrej cenie też tam jest gdzieś na allegro :idea:
Awatar użytkownika
koti
Zasłużony
Model: 1.9 TDI

Post autor: koti »

Sony pisze:różnią się też ilością pasków barwnych

Bo są sprężyny normalne, sportowe i do jazdy na złych drogach (chyba specjalnie na nasze drogi ;) ).
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Normalne do normalnych dróg jak szklanka, sportowe dla lubiących ostrzej jeździć, a te do ciężkich warunków to właśnie chyba typowo do PL :D Ale spokojnie jeszcze tylko 4 lata i już będzie KONIEC ŚWIATA (Polska Euro 2012) - no i te autostrady obiecane :DDD
B
Bodek

Post autor: Bodek »

Sony pisze:no i te autostrady obiecane
Będziemy widzieć jak świnia niebo :)
k
korect
Forumowicz

Post autor: korect »

no trudno, pozostaje patrzeć tylko na aukcje dot. toledo II.
znalazłem spręzynki H&R z przebiegiem 40kkm za 160pln komplecik ( pewnie by się jeszcze coś zbiło ) no ale obniżają o 60mm a to już stanowczo za dużo.

dzięki za pomoc

pozdro
m
mlody
Forumowicz

Post autor: mlody »

lepiej zeby sie postarali na tego 2012 bo jak to bedzie nie wypal to PL juz nie zrobi zadnej wiekszej impry i dopiero wtedy bedziemy mieli piekne drogi :D
Był: Seat Toledo 1M 1,9 Tdi AGR
Jest: Opel Astra H 1,9 CDTI Z19DTH
R
Romano
Forumowicz

Post autor: Romano »

A ja mam takie pytanie: jakie najlepiej mam kupić sprężyny seryjne? W moim tolku są sportowe H&R ale mi przeszkadzają, niestety ale na Śląsku jest wciul dziur i uskoków (zresztą chyba w całej Polsce są dziury :) ) i tolek mi haczy o asfalt :/ Do tych sprężyn chciałbym od razu kupić jakieś amorki. Niestety ale nie znam się na firmach, jakie są dobre a jakie nie. Chodzi mi o seryjne sprężyny i amorki żeby pasowały do siebie, za rozsądną cene. Co polecacie?
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

Post autor: Lucas »

Ja Kupiłem Bilstein B4 i jestem bardzo zadowolony, z tym że no siedzi dość wysoko.
ODPOWIEDZ