Najlepiej weź MSI Z97 GAMING 7 albo MAXIMUS VII RANGER!
Tylko procesor koniecznie zmień wtedy na Celerona G1840!
Jeśli nie interesują Cię szczere i dobre rady to kup sobie co chcesz. Kolejny raz potwierdza się reguła, że nie warto nikomu pomagać.
Sony, podając koledze propozycję...
"pierwszą lepszą" bez zagłębiania się w temat
...chciałeś pomóc czy zaszkodzić? Nie rozumiem Twoich intencji.
Nie strugam cwaniaka i znawcy... Mam pisać recenzje w każdym poście? Ta płyta jest po prostu słaba, a można by o niej myśleć jakby kosztowała 150zł taniej.
Parę minusów, które pierwsze mi przychodzą na myśl (największe wady wychodzą przy OC, więc jak dowiedziałem się, że procesor bez K to oczywiście do niego ta płyta ujdzie. Ujdzie jak wszystko... dlatego nie komentuje dalszych propozycji
seeker84, ponieważ najwyraźniej chce wyrzucić kasę w błoto)
- tragiczna sekcja zasilania
- znikome możliwości OC
- brak regulacji napięcia RAM
- zintegrowana dźwiękówka z płyt starych generacji (w większości Z97 jest już wyższy standard, ale nie będę się rozpisywał)
jak widzę takie minusy to nawet nie chce mi się szukać plusów...
Dobra... dla mnie koniec tematu. Pozdro
EDIT:
Nie mogę się powstrzymać... TAK - żyjemy w innych światach.
Nie chcesz dołożyć 100zł do procesora z linii K, aby otrzymać rabat ponad 200zł i możliwość OC proca, które z kolei pozwoli nadgonić, a nawet przewyższyć dwie kolejne generacje procesorów Intela na stocku (tak było do tej pory). Chcesz wrzucić gówniany procesor na topowe płyty główne do OC... Mogę to opisać jednym słowem, ale nie będę nikogo obrażał.
Kto myśli logicznie oceni moje wypowiedzi obiektywnie. Kto jest zapatrzony na forumowe kolesiostwo i woli zjechać nowego bo wyraża swoje zdanie mocno i szczerze to proszę bardzo. Mi to i tak wisi