Jacek6804, ja robiłem immo3 i szło bez problemu, a tutaj masz immo2 i immo3 więc jest dziwnie. Na forum passata masz na temat liczników całą epopeję i może coś znajdziesz.
Ciekawa informacja, jeśli problem by leżał w samych pinach
Ciemnoniebieskim kolorem zaznaczony jest PIN (powtórzony trzy razy). Zapisany jest on w różny sposób w tych dwóch wsadach. W liczniku Immo2 PIN zapisywany jest w formie dziesiętnej, natomiast w liczniku Immo3 już w formie heksadecymalnej. Aby poprawnie wykonać całą operację, należy wpisać PIN odpowiednio zamieniony. W liczniku Immo2 PIN odczytujemy zamieniając starszy bajt z młodszym, np. jak wyżej na zdjęciu mamy zapis 5426, to PIN odczytujemy jako 2654. Teraz, aby to poprawnie wpisać do licznika Immo3, musimy zamienić to na HEX, czyli wpisujemy 2654 do kalkulatora windowsowego, klikamy Hex i otrzymujemy A5E, zamieniamy bajty i wychodzi 5E0A - tak zamienioną wartość wpisujemy do wsadu licznika Immo3.
Kolejna rzecz to VIN samochodu, w liczniku Immo2 nie ma tej informacji, ale w Immo3 już jest i należy go wpisać ręcznie w miejsce zaznaczone różowym kolorem.
300zł to lekkie przegięcie... skołuj sobie jakiś licznik z immo3 i spróbuj.
Za samo immo off to bym wolał dać 100zł za emulator z allegro. Na forum Leona czytałem, że działa, a nawet sprzedawcy dają gwarancję