[ALL] Żarówki - jakie macie, jakie polecacie ?

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
misiekbig
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.8 20V

Post autor: misiekbig »

Danielek. pisze:
Radziu pisze:
tomik pisze:Witam.Apropos H7 ja kupiłem takie http://www.allegro.pl/sho...tem=3910017113.

a ja polecam Narva Range Power White. piękne białe światło o barwie ok 3500-4000, mam już prawie dwa lata (jakieś 40tys km.) i ładnie świecą

Mialem te Narvy poza fajnym bialo-niebieskim swiatlem nie umywaja sie w ilosci swiatla ktore oferuja Tungsramy +90. Pojezdzilem miesiac i leza w garazu :-/

Miałem Tungsramy +90 zrobiłem na nich jakieś 12 tyś/km kupiłem narvy mam hje cały czas jakieś 15tyś. i jednak wole Narvy troche lepsze światło i wcale o nie jest mniej niż w tungsramach a podczas deszczu i jedne i drugie szału nie robią.
Awatar użytkownika
Radziu
Forumowicz
Model: 1.8 20V

Post autor: Radziu »

kornat pisze:A jak świecą w deszczową noc?

jest dobrze. lepszych nie miałem.
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF

Post autor: kornat »

Pytam, ponieważ im bielsze i mocniejsze światło tym bardziej odbija światło i pogarsza widoczność.
t
tomik
Forumowicz

Post autor: tomik »

Zamontowałem moje żaróweczki i powiem,że spodziewałem się bielszego światła,ale zobaczę w nocy jak świecą.Poszedłem też na to aby wytrzymały trochę czasu a nie padły po kilku tysiącach .Pozdrawiam
TOMIK
B
Bombka89

Post autor: Bombka89 »

A jak oceniacie te Tungsramy +90 ?? Bo chyba zrobię sobie wymianę żarówek. A pytam o te Tungsramy bo pytałem w sklepie pani o Osram night breaker i co dziwne powiedziała że są drogie i nie na nasze drogi bo na dziurach się przerywa "drucik" i się po żarówce i szczerze mówiąc zgłupiałem...
e
eko_zgonuś
Forumowicz

Post autor: eko_zgonuś »

Bombka89 pisze:Tungsramy +90
świetne!
mam je od 15.11.2012 roku (17 000 km) i jeszcze nie padły. Mam nadzieję, że tym postem nie wywołam wilka z lasu ;) niech służą jak najdłużej. Ostatnio jak znajomy jechał moim autem w nocy, to pytał co mam za żarówki, bo strasznie jasno.
Osobiście innych nie kupię, no chyba, że Tungsram 120%.
Awatar użytkownika
CandyCane
Forumowicz

Post autor: CandyCane »

U siebie w drogowe mam wsadzone Tungsramy +120%.
Kiepsko świecą, w dodatku jedna jest fabrycznie krzywo przymocowana do podstawy.
Awatar użytkownika
el_pawłov
Forumowicz
Auto: Toledo 1M
Model: 1.8 AGN+LPG

Post autor: el_pawłov »

Od miesiąca mam Philipsy Blue Vision na mijania, Philipsy coś tam 30%+ na drogowe i różnica w porównaniu do Narvy która była wsadzona jest kolosalna, przyjemniejsze (białe) światło (dla mnie) i znaaaacznie większy zasięg :-) oczywiście światła wyregulowane :-)
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Bombka89 pisze:A jak oceniacie te Tungsramy +90 ??
Bardzo dobre żarówki.

Bombka89 pisze:pytałem w sklepie pani o Osram night breaker i co dziwne powiedziała że są drogie i nie na nasze drogi bo na dziurach się przerywa "drucik"

Trzeba się było Pani zapytać czy słyszała to z opowieści czy wie to z autopsji... Dla mnie to takie głupie gadanie.
D
Dejwid
Forumowicz

Post autor: Dejwid »

Osram Cool Blue Intense H7 barwa 4200K niby bo sporo jej do barwy xenonu brakuje ale w miare biała poświata i o wiele większy zasięg w porównaniu ze standardem.
Według mojej opinii moge śmiało polecić bo i nie drogie jak na 50 zl :)
Wcześniej posiadałem Osram Night Breaker Plus i byłem mega zadowolony ze zwiększonej ilości światła. Wytrzymały rok u mnie a cena ? ok 72 zl.
ODPOWIEDZ