Czujnik doładowania ciśnienia

Wszystko o silnikach wysokoprężnych
ODPOWIEDZ
1
18alexkwidzyn18

Post autor: 18alexkwidzyn18 »

Panowie mam od niedawna problem z moim arl-kiem, mianowicie rozgrzeje sobie autko i na 2 wciskam mu buta ciągnie pięknie do 3 tys później słabnie( tak jakby nie zminiła się geometria w turbinie,(nie wpada w tryb awaryjny) zwolnie dam mu znowu gaz do dechy i ciągnie pięknie w całym zakresie obrotów.Wymieniłem już N75, Egr zaślepiony i teraz moje podejżenia padają na czujnik doładowania ciśnienia. Mój Arl jest z 2001 roku i kumpel mi sprawdził w sklepie że powinienem mieć czujnik o numerze 038906051A. Mam teraz w aucie czujnik o numerze 038906051C. No i raz piszą że ten z końcówką 051C jest montowany od 2002 a niektórzy żę od 1999 i sam już nie wiem. Pomóżcie prosze jak najszybcie bo znalazłem używke z kon. 051A a i nie wiem czy kupić. Pzdr
p
pgt
Forumowicz

Post autor: pgt »

Wg Etki zmiana z 051A na 051C była ok 06.02. Przed wymianą czujnika zrób logi. Te czujniki nie psują się często. Przyczyna raczej leży gdzie indziej.
Chiptuning - nie tylko TDI.
Hamownia.
1
18alexkwidzyn18

Post autor: 18alexkwidzyn18 »

no niestety nie mam jak zrobić logów. Jade w poniedziałek na hamownie do V-techu i mam nadzieje że panowie powiedzą mi co jest nie tak :(

[ Dodano: 2013-11-28, 15:10 ]
Witam. I jestem po wizycie w V-techu w Kosakowie, niestety Pan postawił diagnozę że turbo do regeneracji dość sporo przeładowywuje, niestety dmucha prawie 3 bary :( najgorsze jest to że auto nie wpada w tryb awaryjny i trzeba teraz delikatnie jeździć póki się kasy nie uzbiera na regeneracje ponieważ gościu mówił że czyszczenie może nie pomóc ale to jeszcze zobaczymy :)
ODPOWIEDZ