Nie uwierzycie... ale te drzwi miały jeszcze więcej szczeliwa!!
Dla takiego mechanika który wcześniej składał te drzwi tylko ręce uciąć!
dzięki chłopaki za podpowiedzi!
[ Dodano: 2012-04-18, 13:30 ] Gdzie ta część powinna być? Ona jest potrzebna? Wypadła w trakcie wyjmowania blachy i nie wiem gdzie to powinno siedzieć... i za co odpowiadać...
http://imageshack.us/photo/my-images/20/obraz003ag.jpg/
Mnie też dopadł problem z szybami!
Opuściłem szybę później słychać było tylko prace silniczka i szybe jak o cos zawadza.
Rozebrałem to na szybko bo mialem wazny wyjazd i myslalem ze to zrobie w vento mialem podobne problemy. Ustawiłem szybe ale zauwazyłem ze slizg wypadł z tego metalu co chodzi po prowadnicy i trzyma szybe. Mam wielki problem zeby go z powrotem wcisnąć nie wyglada na połamany.
Macie jakiś pomysł??? Nowe ślizgi dadza sie wcisnać plug&play???
POMÓŻCIE bo chciałbym to na weekendzie zrobic
czarek90, Możesz kupić zestaw naprawczy za ok 80zł ma on w zestawie taki przyrząd który teoretycznie ma ułatwić naciągnięcie linek lub za 140zł kupić zamiennik całego podnośnika i tylko rozwiercić nity starego i zanitować nowego.
Przerabiałem opcję nr (strona pasażera) bez przyrządu i z kolegą dosyć długo się męczyliśmy żeby naciągnąć linki,w zimę zerwał mi się od strony kierowcy i kupiłem od razu zamiennik żeby się nie męczyć tylko szybko załatwić temat
Tzn u mnie linki są chyba ok chyba że sie teraz jakos pokrecily ale niesądze u mnie tylko wyskoczyły te białe plastikowe ślizgi , które jeżda po prowadnicy i są przy tej blaszcze, która trzyma szybe slizgi nie wygladaja na pekniete ale ciezko jest je wsadzic z powrotem widzialem na aledrogo takie kolo 30 zl moze one by zalatwily sprawe
Ktos wie jak zalozyc pret od zamykania drzwi wystajacy kolo szyby do zamka? U mnie po demontazu za cholere nie dalo rady trafic na oko. Ma ktos moze fotke jak to powinno wygladac? Moze mi sie wydaje ale plastik na zamku jest chyba ulamany. Na razie jes wlozone ale nie dziala.
rozbierając drzwi z obu stron wyłamał mi sie taki plastikowy element przymocowany na dwóch "plastikowych nitach" do blachy i wsuwany do zamka. co to jest i do czego to jest? upieprzylem to calkowicie i zamontowalem wszystko bez tego..