Pendzik,
złe wyważenie opon
krzywa felga
wina samych opon
luiz na końcówkach kierowniczych
ewentualnie przeguby wewnętrzne - które ja niepotrzebie zmieniłem, bo okazało się że to felga...
Polecam zamienić koła przód-tył, jak się nie zmieni to szukaj dalej
Na razie auto stoi na zimówkach. Dzisiaj byłem u wulkanizatora, wyważyłem letnie koła i jutro jak mi się uda to podmienię i coś się wyjaśni. Póki co mam nadzieję że to wina niewyważonych zimówek które w tą zimę trochę przeżyły, chociaż te nieszczęsne przeguby też przeszły mi przez myśl
Po wyważeniu problem przy dużych prędkościach zniknął, ale czasem przy mniejszych jeszcze da sie odczuć ,że kierą i budą potrzęsie. Mechanior pokazywał mi jak moja opona podczas wyważania się zachowuje - podskakiwała jak piłeczka.
też tak sądziłem, że było u mnie, zbyt pochopna decyzja i 500zł w plecy. Lepiej najpierw sprawzić koła, na stronie 10 i 11 jest moja przygoda opisana z takimi samymi objawami wystarczyło koła zamienić tył-przód
Dzisiaj zmieniłem kółka na letnie i ku mojej radości podczas jazdy próbnej nie trzęsło kierą. Jutro jak będę jechał do pracy jeszcze się upewnię ale powinno być oki, natomiast dopadł mnie drugi problemas strasznie huczą mi opony i chyba szykuję się wymiana bo lipa straszna podczas jazdy