trzeba wziąć pod uwagę że to co dzisiaj wybierzesz będzie miało swoje konsekwencje w przyszłości. Canon ma szerszą gamę obiektywów, niż nikkon, więc jest z czego wybrać i nie zapłacić fortuny. Ja bym brał cannona 450D (parametry i funkcje w zupełności ci wystarczą, pewnie i tak z połowy nie bedziesz korzystał) i do tego kupił jakis lepszy obiektyw. To szkło robi zdjęcie nie pudło
Tak naprawdę to człowiek robi zdjęcie Dobry fotograf więcej wyciśnie z aparatu kompaktowego niż laik z lustrzanki A tak naprawdę to co myślisz woodek o szkłach tamrona lub sigmy Tu z kolei gama obiektywów jest prawie taka sama a ceny znacznie niższe od firmowych szkieł Canona i Nikona
Moderacja jest wtedy, kiedy ja cenzuruję, a cenzura wtedy, kiedy mnie moderują.
Robo pisze:A tak naprawdę to co myślisz woodek o szkłach tamrona lub sigmy Tu z kolei gama obiektywów jest prawie taka sama a ceny znacznie niższe od firmowych szkieł Canona i Nikona
ja wybierałem sobie obiektyw i szukałem w necie porównań, i wychodziło że tani cannon jest lepszy od tych 2ch marek. http://www.dpreview.com/ to jest ciekawa stronka, są tam miedzy innymi testy obiektywów.
Stronkę znam. Tylko że ja szukam obiektywów ze stałym F 2,8 a takie zarówno w Canonie jak i w NIkonie nie są tanie . Dodam że interesuje mnie zakres ogniskowych 100-300.
Odświeżam temacik,
kilka fotek z brazyliazdy w Bydzi
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".