[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, gurszczak, Roxon40

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Sony » 14 sierpnia 2018, o 10:12

brtk a jak Ci się to stanie i nie odbiera radia to masz fale AM / MW ? Polskie radio Jedynka na MW powinieneś móc złapać. Sprawdź to, bo raczej rzadko leci całość, że żadnej fali nie trybi. U mnie na MW normalnie odbierało, a na FM nie chciało.
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6774
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez brtk » 14 sierpnia 2018, o 13:09

Jak będę wracał z pracy to zerkne i edytuje post, dzięki za sugestie.

@edit:

Niestety dziś nie zgubiło fal, jak to się stanie to przełączę jak pisałeś i dam znać.

@edit2

Pod blokiem znowu mi przestało grać, co dziwne, nawet nic nie szumi mocno, dopiero jak dam na 30 np. to coś słychać i każda stacja nie odbiera.. W Warszawie.. Więc jak bardziej chyba stawiam na to, że coś z radiem się dzieje. I tak jest na wyświetlaczu jak przestaje grać, nieważne jaka stacja, LW i MW też nie szuka, ale słychać mocny szum jak to jest na tych falach.

Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
brtk
Forumowicz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 23:38
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Roxon40 » 15 sierpnia 2018, o 01:41

Najpewniej, nim zabierzesz się za wymianę stopki, spróbuj podmienić radio, jeśli masz taką możliwość. Z tego co piszesz wygląda, że wina jest po stronie radia.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4286
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez brtk » 15 sierpnia 2018, o 11:38

No właśnie nie mam takiej możliwości.
Avatar użytkownika
brtk
Forumowicz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 23:38
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Sony » 15 sierpnia 2018, o 22:02

Ja bym się na Twoim miejscu nie zastanawiał tylko oddał radio do speca. Wątpię, aby winna była stopka, bardziej na radio stawiam.
Skoro nie masz możliwości podmiany innego radia to raczej nie pozostaje Ci nic innego, bo stopkę wymieniać w ciemno to tak trochę bezsensu pchać się w koszta. Ewentualnie Twoje radio podpiąć do innego auta jak masz możliwość :P Zamień się z sąsiadem na kilka dni czy coś :lol: ;-)
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6774
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez brtk » 15 sierpnia 2018, o 22:26

Stopkę i tak przydałoby się wymienić bo od roku mi szumiało poza miastem i nieraz w mieście przy zagęszczeniu dużym ruchu, a radio podjadę do speca w next tygodniu jak mi się to stanie, więc najlepiej będzie w chwili jak nie działa.

@edit

Wymieniłem stopkę na oryginalną z ASO, zasięg radia się polepszył, nie szumi po Warszawie ale dalej po jakimś czasie znowu przestaje grać, a przez zmieniarkę działa, więc stawiam, że to radio winne. Nagrzewa się podczas grania i może jakiś lut puszcza? Potem gdy chwile przestoi to przystyga i znowu łapie?
Avatar użytkownika
brtk
Forumowicz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 23:38
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Sony » 19 sierpnia 2018, o 10:58

brtk tak przypuszczałem, że to nie rozwiąże Twojego problemu. Musiałoby się rozgrzewać chyba do jakichś 200 stopni, żeby lut puścił :P Oddaj do speca, może są po prostu zimne luty albo jednak coś grubszego.
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6774
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez brtk » 21 sierpnia 2018, o 21:21

Radyjko już działa, zimny lut w sekcji FM czy tam koło wejścia antenowego powodował problemy, Naprawa 40zł w 15 minut. Powiedzcie mi jeszcze taką rzecz, czy radio musi być w jakiś "sankach"? Bo wysuwa mi się zawsze lekko podczas jazdy, nie zatrzaskuje się w swoim miejscu. Widoczne na zdjęciach wyżej.
Ostatnio edytowano 21 sierpnia 2018, o 21:24 przez brtk, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika
brtk
Forumowicz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 23:38
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Folxs » 21 sierpnia 2018, o 21:22

A mnie latem wszystko działa a jak jest zimno to się włącza "Mechanic" i inne sprawy - miał ktoś podobnie?
Nie pomaga wyłączenie opcji działania radia razem z kluczykiem i inne takie
Folxs
Forumowicz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 24 maja 2017, o 20:17
Lokalizacja: Szczecin
Car: Toledo II 1M
Engine: 1.6 16V BCB

Poprzednia strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron