[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Folxs » 24 lipca 2017, o 20:00

Dobrze ale co uszkodzone, może ktoś ogarnia elektronikę i powie mi gdzie szukać
Folxs
Forumowicz
 
Posty: 103
Dołączył(a): 24 maja 2017, o 20:17
Lokalizacja: Szczecin
Car: Toledo II 1M
Engine: 1.6 16V BCB

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Sony » 24 lipca 2017, o 20:07

Rozbierz radio i posprawdzaj czy nie ma zimnych lutów itp. Ewentualnie zanieś radio do jakiegoś magika co w temacie siedzi.
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6764
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Folxs » 28 listopada 2017, o 11:58

Póki co obszedłem problem - w menu "prog" wszystko co było na "ON" zmieniłem na "OFF" (zostawiając jedynie IGN na "ON" czyli radio włącza i wyłącza się razem z zapłonem)

Póki co problemów nie było ale będę informować na bieżąco
Folxs
Forumowicz
 
Posty: 103
Dołączył(a): 24 maja 2017, o 20:17
Lokalizacja: Szczecin
Car: Toledo II 1M
Engine: 1.6 16V BCB

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez misiek73.70 » 19 lutego 2018, o 18:14

Witam, orientuje się może ktoś jaki jest koszt usunięcia awarii radia kasetowego AURA z błędem ERROR1. Bo nie wiem czy reanimować czy dać sobie spokój i kupić jakieś z USB do 200 pln.
...kto nie klaszcze ten z POLICJI....
Avatar użytkownika
misiek73.70
Forumowicz
 
Posty: 87
Dołączył(a): 16 października 2009, o 10:34
Lokalizacja: Elbląg
Car: Seat Toledo 1M2
Engine: 1.8 20V

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Roxon40 » 19 lutego 2018, o 18:32

Koszt radia kasetowego na aukcjach to 50 zł. Więc wątpię by udało ci się taniej je odblokować.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
:one: Jest 154,5 KM i 339,7Nm :582:
:diabelek: EcuProject :diabelek:
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4268
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez brtk » 13 sierpnia 2018, o 18:06

Dopadło mnie takie coś, że nagle podczas jazdy radio jakby całkiem gubi fale radiowe (zanika ten znaczek dwóch kółek nachodzących na siebie co jest w lewym górnym rogu wyświetlacza radia), i przestaje grać, wyłączenie i włączenie nic nie daje, tak samo gaszenie zapłonu etc, natomiast przez zmieniarkę gra wszystko ok. Jak chwilę odstoi samochód (nie wiem czy to rozwiązanie, czy jakiś przypadek) wtedy gra i każda stacja działa. Myślicie, że coś z radiem czy zainteresować się już stopką, tym bardziej, że mam czasami problemy, że poza miastem zaczyna szumieć, co od początku jak miałem auto nie miało miejsca?
Avatar użytkownika
brtk
Forumowicz
 
Posty: 100
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 23:38
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Sony » 13 sierpnia 2018, o 20:52

Sprawdzałeś czy wszystkie kable i styki przy radiu są w porządku ?
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6764
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Re: [1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez brtk » 13 sierpnia 2018, o 22:10

Wyglądają, że tak, nawet rozłączałem i podłączałem. Z resztą nic tam nie grzebałem od dawna, samo z siebie się tak zaczęło robić.
Avatar użytkownika
brtk
Forumowicz
 
Posty: 100
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 23:38
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez Sony » 13 sierpnia 2018, o 22:24

Dawno dawno temu jak jeszcze miałem Aurę to też miałem problem z odbiorem stacji i okazało się, że poszła sekcja od FM, ale to mi chyba już dokumentnie nie odbierało tylko szum był o ile pamiętam. Naprawił mi to spec od radyjek za jakieś 50 zeta wtedy. U Ciebie zatem albo coś się zaczyna dziać z radyjkiem albo ze stopką. Musiałbyś podstawić drugie radio najlepiej i pojeździć trochę :roll:
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6764
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Radio Aura - pytania/problemy

Postprzez brtk » 13 sierpnia 2018, o 22:33

Mi też w tym momencie jak to występuje nie działa w ogóle, słychać cichy szum, nawet jak się rozgłośni. Wymienię stopkę, jak nie pomoże, to oddam do speca :)
Avatar użytkownika
brtk
Forumowicz
 
Posty: 100
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 23:38
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron