[1M] Nie działa prędkościomierz i licznik przebiegu km

Wszystko o elektryce w aucie

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, gurszczak, Roxon40

Postprzez zaqsha » 23 września 2011, o 20:07

Witam,
mam problem z prędkościomierzem; byłam dziś w serwisie wymienili bezpiecznik nr20 i po przejechaniu 3-4km prędkosciomierz znów nie działa, ponieważ przepala się bezpiecznik; czy może macie jakąś radę na ten problem?

REGULAMIN się kłania.
Ostatnio edytowano 24 września 2011, o 00:24 przez zaqsha, łącznie edytowano 1 raz
zaqsha
Świeżak
 
Posty: 1
Dołączył(a): 3 września 2011, o 22:21
Lokalizacja: Łódź
Car: ...
Engine: ...

Licznik

Postprzez piotr33bydg » 15 listopada 2012, o 21:27

Koledzy może ktoś coś poradzić-ostatnio w swoim Tolku 1L wymieniałem żarówki podświetlenia zegarów i po złożeniu okazało się że nie obracają się cyfry licznika kilometrów ani te u góry ani na dole a prędkościomierz działa,możecie powiedzieć co mogłem spindolić :029:
piotr33bydg
Forumowicz
 
Posty: 77
Dołączył(a): 27 października 2008, o 21:10
Lokalizacja: Bydgoszcz
Car:
Engine:

Postprzez kuryl87 » 28 czerwca 2013, o 10:31

Witam mi wczoraj też ni z gruszki ni z pietruszki przestał działać prędkościomierz. Jechał normalnie patrze 60km/h patrze za jakiś czas a tu wskazówka na 0. Kilometry też się nie nabiją ani na zegarze ani na komputerze. Toledo 1.9 tdi 1995r. Ktoś ma jakieś pomysły albo miał podobny problem??
Avatar użytkownika
kuryl87
Forumowicz
 
Posty: 26
Dołączył(a): 16 listopada 2009, o 11:55
Lokalizacja: Krapkowice/Otmęt
Car: Toledo 1L
Engine: 1.9 tdi 90 km

Postprzez szymekgd » 28 czerwca 2013, o 10:48

Sprawdź impulsator - taki kabelek ;) w izolacji wychodzący ze skrzyni i wchodzący do licznika, prawdopodobnie wyskoczył gdzieś z gniazda.
Michal
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez marc27 » 29 czerwca 2013, o 09:52

Ja miałem taki problem w 1M. Okazało się, że padł bezpiecznik. Dodatkowo nie działały światła wstecznego.
Marek
marc27
Forumowicz
 
Posty: 111
Dołączył(a): 24 sierpnia 2009, o 17:20
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez kuryl87 » 3 lipca 2013, o 15:46

Okazało się że pękła linka. Dzięki za pomoc
Avatar użytkownika
kuryl87
Forumowicz
 
Posty: 26
Dołączył(a): 16 listopada 2009, o 11:55
Lokalizacja: Krapkowice/Otmęt
Car: Toledo 1L
Engine: 1.9 tdi 90 km

[1M] Nie działa prędkościomierz i licznik przebiegu km

Postprzez Mat123321 » 22 października 2016, o 19:23

Witam mam problem z prędkościomierzem.. Nie chodzi on płynnie tylko następuje skok co około pół sekundy. Gdy przekrocze np 100km/h i zaczne zwalniać on zatrzymuje sie na 100km/h lub czasami powoli opada... Czesto mam tak (po szybszej jeżdzie) że gdy stoje w miejscu, z predkosciomierza wynika ze jestem w ruchu.. ostatnio miałem 40km/h stojąc. Gdy samochód stoi dłuższą chwile wskazówka opada do 0km/h

Grzebiąc w necie znalazłem jakies kody do climatronica że mozna w tym ekranie wyświetlić prędkosć pojazdu (kod 17c). W klimatroniku prędkość działała jak należy.. i teraz czego jest to wina?? Licznika?? Co nalezy w takim przypadku zrobic..

swoją drogą z czego on bierze tą prędkość ?? z abs'u??
Mat123321
Forumowicz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 22 października 2016, o 18:47
Lokalizacja: Konin
Car: Seat Toledo 2
Engine: 1.6 AKL

[1M] Nie działa prędkościomierz i licznik przebiegu km

Postprzez irocket » 23 października 2016, o 10:27

Na skrzyni jest impulsator.
Avatar użytkownika
irocket
Sponsor
 
Posty: 1067
Dołączył(a): 3 sierpnia 2013, o 12:46
Lokalizacja: Rzeszów / Krosno
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 1.9TDi 1Z

Re: [1M] Nie działa prędkościomierz i licznik przebiegu km

Postprzez Mefedronik » 19 lipca 2018, o 15:10

Hej... Mam takie pytanie... Czy mi się tylko wydaje czy czegoś tu brakuje? Obrazek

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
Mefedronik
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 18 lipca 2018, o 19:39
Lokalizacja: Lubień/Rozprza
Car: Swat Toledo 1M
Engine: 2.3 V5 AGZ

[1M] Nie działa prędkościomierz i licznik przebiegu km

Postprzez maluvius » 4 października 2018, o 14:59

Cześć.
Jeżdżę już miesiąc z problemem jak w temacie. przepala mi bezpiecznik 10A w pozycji nr 7. objawy to: padnięty prędkościomierz, wariuje wskazówka stanu paliwa i nie działają światła wstecznego. Jak wymienię bezpiecznik to ten różnie, po 5 min., po godz.,ale zawsze się przepali.
Proszę tylko abyście mnie upewnili że to impulsator bo mi kilometrów nie nabija i będzie problem przy sprzedaży z tak małym przebiegiem.:P
maluvius
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 9 sierpnia 2018, o 23:52
Lokalizacja: Siedlce
Car: Toledo II 1M
Engine: 1,6 SR 8v AKL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron