Wymiana przełacznika wycieraczek??

Tematy ogólno-techniczne
L
Lukas2010
Forumowicz

Post autor: Lukas2010 »

koledzy powiedzcie mi jak dobrać się do tego przełącznika jak rozebrać aby niczego nie popsuć i złożyć aby działało?? bo mam problem raczej mi nie działa bądź się zepsuł bo sam włącza wycieraczki i żeby nie chodził jestem zmuszony wypinać bezpiecznik :((((
Seat It's my Life
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony
Auto: DS5, Leaf
Model: 2.0HDI, EE

Post autor: vwir »

Czasami padają też przekaźniki od wycieraczek - jeśli masz możliwość to podmień od kogoś i sprawdź. Może być z golfa, passata i innych z grupy VAG.
L
Lukas2010
Forumowicz

aha a jak dostać się do tego przekaźnika kolego??
Seat It's my Life
Awatar użytkownika
peter174
Zasłużony
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASZ

Post autor: peter174 »

przekazniki sa z tyłu za panelem bezpieczników i jednoczesnie pod przełacznikiem oswietlenia (tym z lewej strony kieorwnicy ) ...
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center]Obrazek[/center]
Awatar użytkownika
SZUBAR
Forumowicz

Post autor: SZUBAR »

Kolego przerabiałem ten problem w Tolku kolegi. Też bawił się z wyciąganiem bezpiecznika okazało się że padł przekaźnik nr 377. Koszt na allegro od 20zł używane.
SZUBAR
L
Lukas2010
Forumowicz

aha dzięki kolego za rade jadę w sobotę do elektryka to zobaczymy co nie gra przy okazji podłącze pod kompa Tolka może jakieś błędy będą :)))

[ Dodano: 2011-04-09, 16:19 ]
a powiedz mi jakie objawy były????? jak przekaźnik mu padł bo ja mam takie ze wszystko działa tylko nie działa wyłączenie wogole pracy wycieraczek tak to wszystkie biegi jak i czasówka działa
Seat It's my Life
Awatar użytkownika
bonus252
Forumowicz

Post autor: bonus252 »

Witam mam takie pytanko ostatnio jechałem sobie swoim Seatem Toledo II odpaliłem wycieraczki i owszem działają ale na każdym biegu bardzo wolno. Wszystkie biegi działają czasówki także tylko że bardzo wolno co może być przyczyną pozdrawiam!!!!!! :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
S jak......?
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Post autor: tony »

poszukaj dobrze na forum bo bodajże Pedritos zrobił świetny manual odnośnie wycieraczek :)
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Post autor: Roxon40 »

Panowie to i ja się dopytam odnośnie wycieraczek. Mianowicie u mnie jest taki problem że włączam zapłon i wycieraczki idą z 8 razy góra - dół i stają w miejscu. Ruch ich jest mniej więcej jak na pierwszym biegu. I jakąkolwiek prędkość nie włączę, czy czasówki, czy wyższe prędkości zawsze jest to samo jest około 8 ruchów i stają czasem jest tak że załączą się same w czasie jazdy. Niestety na razie bezpiecznik jest wypięty, manetka wymieniona bo poprzednia chyba się spaliła. Gdzie szukać przyczyny że one tak działają? czy to wina przekaźnika (słychać że coś cyka) czy jest jakiś moduł, który tym steruje??

Błędów na to nie ma żadnych w VAG.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
Awatar użytkownika
Antek1987
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 SDI

Post autor: Antek1987 »

Ale stary kotlet :-D U mnie była winna manetka, zobaczymy jak długo pochodzi, ale już się szykuje aby kupić inną:) ten przełącznik zamieniałem i był sprawny.
ODPOWIEDZ