[1M] Adapter MP3 do Aury

Wszystko o waszym audio w samochodzie.

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, gurszczak, Roxon40

Re: [1M] Adapter MP3 do Aury

Postprzez brtk » 24 kwietnia 2018, o 14:43

Zmieniarka yatour, mam i polecam, mozna do tego chyba dokupic modul z mikrofonem. Tylko to nie jest za tanie.
http://cyfrowezmieniarki.pl/zmieniarka- ... 3-p-6.html
Avatar użytkownika
brtk
Forumowicz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 23:38
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

[1M] Adapter MP3 do Aury

Postprzez Szymek08 » 18 lipca 2018, o 09:29

I ja odgrzeję kotleta. Postanowiłem wrócić do seryjnego radia Aura kaseta + wyjście na zmieniarkę. Zakupiłem taki adapter, podłączyłem i gra (bardzo czysto) ale niestety co jakiś czas wyskakuje błąd "cd1 error" - macie jakieś pomysły czemu tak się dzieje?
Szymek08
Forumowicz
 
Posty: 1687
Dołączył(a): 22 sierpnia 2009, o 17:18
Lokalizacja: Piła
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF+

[1M] Adapter MP3 do Aury

Postprzez Sony » 18 lipca 2018, o 10:07

Może zmieniarka zaczyna szwankować ?
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6784
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[1M] Adapter MP3 do Aury

Postprzez Szymek08 » 18 lipca 2018, o 11:14

tyle że dziej się to na adapterze aux. zmieniarki oczywiście brak.
Szymek08
Forumowicz
 
Posty: 1687
Dołączył(a): 22 sierpnia 2009, o 17:18
Lokalizacja: Piła
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF+

[1M] Adapter MP3 do Aury

Postprzez Sony » 18 lipca 2018, o 11:56

Aj wybacz, nie zatrybiłem. Nigdy nie korzystałem z takiego bajeru, więc nie wiem czemu tak się może dziać. Może coś z samym adapterem jest nie halo ?
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6784
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[1M] Adapter MP3 do Aury

Postprzez Szymek08 » 18 lipca 2018, o 12:13

Możliwe... Ale z drugiej strony pewnie by nie działał wcale a on się co 15-20 sekund na 1s. wyłącza i wtedy error wyskakuje
Szymek08
Forumowicz
 
Posty: 1687
Dołączył(a): 22 sierpnia 2009, o 17:18
Lokalizacja: Piła
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF+

[1M] Adapter MP3 do Aury

Postprzez Sony » 18 lipca 2018, o 12:28

Napisz do sprzedawcy, u którego kupowałeś ten adapter. Może już się spotkał z czymś takim.
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6784
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[1M] Adapter MP3 do Aury

Postprzez Szymek08 » 18 lipca 2018, o 13:11

pisałem i właśnie mówi że jeszcze nie miał takiego przypadku. Spróbuję jeszcze zewrzeć pin 13z 15 jak w innym temacie na forum

EDIT:
zwarcie pinu 13 z 15 nic nie daje, dalej co jakiś czas przerywa. Ale mam jeszcze inny pomysł - mianowicie w kostce mini ISO pin 18 to masa - spróbuję jeszcze dodatkowo podłączyć ja do obudowy radia i dam znać jaki efekt

No i rozebrałem cały kabelek - i zrobiłem jak mówiłem tzn z pinu nr 18 pociągnąłem dodatkową masę do obudowy radia - zdecydowana poprawa. Zobaczymy jak to się spisze na dłuższą metę
Szymek08
Forumowicz
 
Posty: 1687
Dołączył(a): 22 sierpnia 2009, o 17:18
Lokalizacja: Piła
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF+

Poprzednia strona

Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron