[1M] Brak świateł STOP

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Postprzez Danielek. » 14 grudnia 2013, o 21:00

Jak pozostałe światła stop świecą normalnie to raczej nie czujnik.
Avatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 kwietnia 2011, o 21:34
Lokalizacja: WA
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9

[1M] Brak świateł STOP

Postprzez WojtekS » 29 grudnia 2015, o 12:11

Cześć, podepnę się też do tego wątku. Mam toledo II, 1,9TDI z 2000r. I także mam problem ze światłami STOPu, a dokładniej to że nie działają to jedno, mryga kontrolka od świec żarowych, a czujnik dziś wymieniłem, a poprawy nie ma. Kompletnie nie mogę znaleźć, gdzie jeszcze mogę szukać problemu.
Z góry dziękuje za pomoc.
WojtekS
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 29 grudnia 2015, o 12:02
Lokalizacja: ok. Oleśnicy
Car: II
Engine: 1.9 TDI

[1M] Brak świateł STOP

Postprzez Sony » 29 grudnia 2015, o 21:26

WojtekS, a taką pierdołę jak bezpiecznik nr 13 odpowiadający za światła STOP to sprawdzałeś ??
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6730
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Brak świateł STOP

Postprzez hCYk » 13 czerwca 2018, o 21:25

Witam.
Wymieniałem dzisiaj czujnik stopu w swoim Tolku i przy okazji zauważyłem że nie świeci mi "trzeci stop". Podpowie mi ktoś z was jak dostać się do żarówek w tej blendzie? Trzeba ją całkiem odkręcić czy można się jakoś dostać do tego od środka klapy ??
Obrazek
hCYk
Forumowicz
 
Posty: 122
Dołączył(a): 28 października 2015, o 20:00
Lokalizacja: Jarosław
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 16V

[1M] Brak świateł STOP

Postprzez Sony » 13 czerwca 2018, o 22:41

Trzeba ją całą odkręcić.
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6730
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Brak świateł STOP

Postprzez hCYk » 14 czerwca 2018, o 21:50

A jak się do tego zabrać żeby nic nie połamać ?
Obrazek
hCYk
Forumowicz
 
Posty: 122
Dołączył(a): 28 października 2015, o 20:00
Lokalizacja: Jarosław
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 16V

[1M] Brak świateł STOP

Postprzez Sony » 14 czerwca 2018, o 23:09

Ostrożnie :P Masz na myśli jak zdemontować blendę czy jak wymienić trzecie światło STOP, które się w niej znajduje ?
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6730
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1M] Brak świateł STOP

Postprzez vwir » 15 czerwca 2018, o 15:10

Ja bym zaczął od sprawdzenia, czy kable idące do klapy się nie złamały. Czyli sprawdź, czy na kablach idących do blendy w ogóle jest napięcie gdy naciskasz hamulec. Nie musisz jej do tego demontować, tylko zdejmij plastik z klapy bagażnika.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2813
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

[1M] Brak świateł STOP

Postprzez hCYk » 16 czerwca 2018, o 13:21

@Sony, ogólnie to chce ogarnąć to żeby świeciło ale nie wiem czy ten pasek jest w całości czy są tam jakieś pojedyncze żarówki. Sprawdzę najpierw te kable tak jak kolega wyżej mi radzi bo z tego co czytałem na necie to właśnie w nich często leży problem.
Obrazek
hCYk
Forumowicz
 
Posty: 122
Dołączył(a): 28 października 2015, o 20:00
Lokalizacja: Jarosław
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 16V

Poprzednia strona

Powrót do Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron