Wczoraj kupiliśmy seata, niestety ma stłuczony wkład lusterka od strony kierowcy. Dziś zamówiłam część-jutro będzie do odbioru. Pytanie: Jak wymienić ten wkład? Lusterko sterowane jest elektrycznie, toledo 96r.
Z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2010, 13:36 przez ALLka, łącznie zmieniany 2 razy.
Muszę wymienić wkłady lusterek - maty grzewcze się przepaliły i chyba to jedyny sposób by tę usterkę "naprawić". Powiedzcie mi koledzy jakie inne modele koncernu VAG ma takie same wkłady jak Tolek 1M z 2001 roku? Moje lustra wyglądaja tak jak w Audi A4 B5 - to te przed liftem, mało zaookrąglone. Obydwa - lewe i prawe sa pełnowymiarowe. DZięki tej informacji będę miał wiekszy wybór choćby z Allegro.
Prawe lusterko jest dośc nietypowe, tak jak u mnie, przewaznie są mniejsze niż lewe. Z wkładem lewego bedzie łatwiej. Najprawdopodobniej będa pasowały z Golfa IV/Octavi I/Bory/Leona . Nie wiem czy przypadkiem z paska nie podejdą.
Ja też mam prawe takie same jak lewe. Kupiłem na allegro zestaw niestety prawe było mniejsze i musiałem je zwrócić ale lewe pasowało. Kupiłem lusterko asferyczne, niebieskie. Polecam niebieskie syka. Fajnie pochłania światło od auta jadącego z tyłu i tak bardzo nie razi w oczy.
Do prawego dokupiłem sam matę ale jeszcze nie wymieniłem.
Dzieki za sugestie. Ja jeżdzę anglikiem a na rynek lewostronny lusterka byly pelnowymiarowe po obu stronach.
koti, sprawdzę co mają w ofercie w tej Motorewelacji - pamiętam, że znajomy u nich kupował ale nie byl zadowolony - obraz był zniekształcony a wkład w skrajnych położeniach haczył o obudowę. No ale lepsze to niz nic.
Pozdrawiam.