Toledo III - pytania po/przed zakupem

Tematy ogólno-techniczne
m
meriam3

Post autor: meriam3 »

Witam wszystkich forumowiczów . Jestem tu nowy więc -mało zorientowany.
Sorki za pytanko ale , nabyłem toledo 3 i nic w nim nie mogę pokapować , oprócz jazdy do przodu i do tyłu hiih , proszę o link -jeśli zbłądziłem -do 3 , szukam namiarów na instrukcję po polsku .
Moje autko to seat TOLEDO 3 benzynka 2.0 l 150 koników rejestracja ( grudzień 2005) i nabite 103000 km .
Ostatnio zmieniony 26 lut 2012, 11:22 przez meriam3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Po primo zapraszam tutaj -> viewtopic.php?t=12 :evil:

Po secundo zapraszam tutaj -> viewtopic.php?t=11 :evil:

Po tertio nie ma czegoś takiego jak instrukcja PL w PDF dla Seata Toledo III. Pozostaje Ci zakup instrukcji PL do Toledo III (TUTAJ lub tutaj ) albo pobranie instrukcji do Seata Toledo III w wersji elektronicznej w języku hiszpańskim i oglądanie obrazków bądź translator - KLIK...

No i tak na przyszłość polecam coś takiego -> ŚWIETNA SPRAWA ;)
m
meriam3

OK kolego sony
jeśli nie chcesz pomóc to się nie wcinaj a jeśli masz coś do powiedzenia to dzięki z góry , szukajkę umię obsługiwac ale nie zawsze wychodzi co chcesz wyszukać więc po to są fora żeby dzielić się informacjami i pomagać sobie
OWER
B
Bodek

Post autor: Bodek »

meriam3 pisze:OK kolego sony
jeśli nie chcesz pomóc to się nie wcinaj a jeśli masz coś do powiedzenia to dzięki z góry , szukajkę umię obsługiwac ale nie zawsze wychodzi co chcesz wyszukać więc po to są fora żeby dzielić się informacjami i pomagać sobie
OWER
kwestia przyzwyczajenia
Awatar użytkownika
Tomas
Forumowicz

Post autor: Tomas »

Będzie pewnie taki sam problem jak z instrukcją do Toledo II :/
Przy Toledo II jeszcze można się ratować instrukcjami do VW GOLF/BORA i Skody Octavii, ale nie wiem jaki jest odpowiednik VW i Skody do Toledo III :/

Własnie sprawdziłem w necie, że części są wspólne z Golfem V, więc jak nie znajdziesz na necie instrukcji do Toledo III, to może spróbuj poszukać do golfa V-tki

Ps.
Rzeczywiście Sony zaczyna już trochę przeginać. Nowych Userów nam powystrasza heh
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe" ;)
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Post autor: tony »

Skąd ten Sony tak dobrze po włosku gada :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Chyba abonamentu za Cyfrę nie zapłacił to mu same niekodowane zostały :DDD
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Awatar użytkownika
kristof
Zasłużony
Auto: BMW
Model: X5

Post autor: kristof »

A ja ze swej strony przypominam ci Sony ze nie jestes moderatorem , nastepne twoje próby pouczania nowych będą odpowiednio wynagradzane :evil:
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

meriam3 pisze:OK kolego sony
OWER
Ja tylko napisałem, że instrukcji po polsku nie znajdziesz na necie :) Swojego czasu szukałem i nici... Moim zdaniem, więc Ci pomogłem co nieco. A kwestia regulaminu i przywitania jest normą, więc się nie obrażaj bo nie ma o co ;) Przepraszam, jeśli się urażony poczułeś, nie miałem zamiaru Cię obrazić or something ;)

Tomas pisze:Będzie pewnie taki sam problem jak z instrukcją do Toledo II :/

Z INSTRUKCJĄ do Toledo II nie ma żadnego problemu - TUTAJ

Przypuszczam Tomas że o Sam naprawiam nawijasz ;)

kristof pisze:A ja ze swej strony przypominam ci Sony ze nie jestes moderatorem , nastepne twoje próby pouczania nowych będą odpowiednio wynagradzane :evil:
No cóż kto daje i zabiera ten się w piekle poniewiera :D Ale spoko, nie będę się już narzucał skoro tak wszystkim przeszkadzam ;)

Pozdro.
Awatar użytkownika
Tomas
Forumowicz

Post autor: Tomas »

Sony pisze:Przypuszczam Tomas że o Sam naprawiam nawijasz ;)

Tak Sony, własnie to miałem na myśli, bo po co komu instrukcja jak się np kierunkowskaz w tolku wrzuca :D Ważniejsze jest jak w miare możliwości samemu powymieniać jakieś zużyte części lub coś ponaprawiać.
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe" ;)
m
meriam3

Ale namieszałem !
Sorki sony !
Instrukcja to rzecz względna , niby wszędzie takie same kierownice i wycieraczki - ale są pewne niuanse -gdzie trzeba rzeczowo podejść do sprawy .
mam na tunelu przycisk ESP - i to akurat wiem co znaczy ale obok mam przycisk wyglądający jak trójząb neptuna a pod nim napis SET -i tu nie wiem co to jest a po przyciśnięciu tego przycisku na zegarach pojawia mi się podobny piktogram i znika -ale bardziej wygląda mi to na oponę i wykrzyknik w środku . Ponadto bezpieczniki
z duńskiego - ani w ząb
muszę coś kombinować .
miałem wcześniej pasatta B5 i lagunę II tam miałem instrukcję do wszystkiego na necie .Dlatego pytanie tu na forum padło
ODPOWIEDZ