[1M] Źle działający STOP

Tematy ogólno-techniczne

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, Roxon40, peter174

[1M] Źle działający STOP

Postprzez azuram » 14 grudnia 2017, o 13:12

Panowie w moim toledo, nie wiem dlaczego źle działają światłą stop. Chodzi o to, że pozycyjne świecą z światłami stopu tymi bocznymi cały czas. A po naciśnięciu hamulca dochodzi tylko środkowy pasek. Boki świecą cały czas jakbym naciskał hamulec, a nie naciskam. Wymieniłem czujnik przy pedale hamulca, ale efekt wyszedł taki, że wtedy światła stopu działały nawet po zgaszeniu silnika, świateł wszystkiego... Więc musiałem wrócić do starego i problem jest dalej ten sam. Nie wiem czy na przeglądzie się do tego przywalą, ale pewnie tak i wolałbym to zrobić ale nie wiem w czym może być rzecz.
azuram
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 grudnia 2017, o 12:38
Lokalizacja: katowice
Car: seat toledo 1M
Engine: 1.8

1M źle działający stop

Postprzez irocket » 14 grudnia 2017, o 17:42

Szukaj w lampach z tyłu problemu. Ewentualnie wiązka idąca do klapy
Avatar użytkownika
irocket
Sponsor
 
Posty: 1067
Dołączył(a): 3 sierpnia 2013, o 12:46
Lokalizacja: Rzeszów / Krosno
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 1.9TDi 1Z

[1M] Źle działający STOP

Postprzez Sony » 14 grudnia 2017, o 23:58

Wymieniłem czujnik przy pedale hamulca, ale efekt wyszedł taki, że wtedy światła stopu działały nawet po zgaszeniu silnika, świateł wszystkiego...
Światła STOP przy zgaszonym silniku, światłach itp. powinny działać i to jest normalne (oczywiście po naciśnięciu na pedał :P).
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6774
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[1M] Źle działający STOP

Postprzez azuram » 15 grudnia 2017, o 11:24

Panie Sony tylko chodzi o to, że po tamtej wymianie czujnika to właśnie ten stop świecił cały czas, nie tylko po naciśnieciu pedału hamulca :D cały czas, auto zgaszone, ja już wchodzę do klatki a stop z mojego auta rozświetlał pół osiedla :P dlatego musiałem wymienić znowu na ten wcześniejszy, który ma dalej te objawy, które pisałem. Te auto jest jakieś nawiedzone ;/
azuram
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 grudnia 2017, o 12:38
Lokalizacja: katowice
Car: seat toledo 1M
Engine: 1.8

[1M] Źle działający STOP

Postprzez Roxon40 » 15 grudnia 2017, o 17:43

Na przeglądzie na pewno się doczepią. Proponuję sprawdzić wiązkę w klapie bagażnika, przewody przy lampach, wkłady lamp.
Avatar użytkownika
Roxon40
Moderator
 
Posty: 4286
Dołączył(a): 14 listopada 2009, o 23:37
Lokalizacja: Zabrze
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[1M] Źle działający STOP

Postprzez Sony » 15 grudnia 2017, o 23:19

azuram pisz zatem zrozumialej, bo to co napisałeś było z lekka dwuznaczne :) Jedź zatem do magika elektryka egzorcysty i auto przestanie być nawiedzone.
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6774
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

[1M] Źle działający STOP

Postprzez kuzio » 18 sierpnia 2018, o 12:54

Zmieniłem światła stop ze zwykłych na ledowe. 2x w klapie i 2x w błotnikach. Środkowy oryginalny stop w klapie nie ruszany. Moc wszystkich ledów to ok 4-5W. Po odpaleniu i w czasie jazdy miga kontrolka od świec. Dołożyłem do układu przy lewej lampie w błotniku opornik 50W 10 ohm i dalej to samo. Co zrobiłem źle?
Nie wkładam pieniędzy w starego złoma, wkładam serce w pasję

MOJE TOLEDO: viewtopic.php?t=6225&postdays=0&postorder=asc&start=0

Obrazek
Avatar użytkownika
kuzio
Forumowicz
 
Posty: 672
Dołączył(a): 30 marca 2012, o 19:10
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ALH+


Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron