[1M 1.6] Ciężko pali na zimnym

Wszystko o silnikach benzynowych

Moderatorzy: Robo, Sony, CYRULIK, remiq, Roxon40, peter174

[1M 1.6] Ciężko pali na zimnym

Postprzez Rafał100 » 6 lutego 2019, o 19:18

Szukam drugiej pompy paliwa i chciałbym jeszcze wymienić czujnik temperatury płynu chłodzącego, czy to coś pomoże?
Rafał100
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2 stycznia 2019, o 10:38
Lokalizacja: Goczałków
Car: Seat Toledo 2
Engine: 1.6 benzyna

[1M 1.6] Ciężko pali na zimnym

Postprzez D3T3 » 7 lutego 2019, o 09:33

Czujnik jest tani i łatwy w wymianie, zacznij od czujnika, nie szukaj na siłę oryginałów (chyba że z ASO).
W moim lata jakiś najtańszy już 3 rok (chyba Vernet), niby oryginał VW wytrzymał rok czasu. Dobre słowa słyszałem też o Febi.
Elektronika lubi pierdoły pokazywać, wystarczy skok napięcia i zapisują się różne błędy.
Kiedyś notorycznie wywalało mi błąd przepustnicy, a było zwarcie w wiązce tylnej klapy ;-)
Avatar użytkownika
D3T3
Sponsor
 
Posty: 47
Dołączył(a): 9 września 2014, o 12:22
Lokalizacja: Grójec
Car: Grand Scenic
Engine: 1.9 dCi

[1M 1.6] Ciężko pali na zimnym

Postprzez karus » 7 lutego 2019, o 10:33

Jak upiłem czujnik temperatury firmy Febi i od paru miesięcy jest OK.
pzdr
karus
Świeżak
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 czerwca 2018, o 14:10
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.6 SR 8V AKL

[1M 1.6] Ciężko pali na zimnym

Postprzez DzieX » 7 lutego 2019, o 11:39

D3T3 napisał(a):Kiedyś notorycznie wywalało mi błąd przepustnicy, a było zwarcie w wiązce tylnej klapy


Yhy, z pewnością. Zwłaszcza że wiązka silnika i karoserii nie ma ze sobą nic wspólnego.
Seat Toledo r32 4wd DSG
facebook, forum
Avatar użytkownika
DzieX
Junior Admin
 
Posty: 2289
Dołączył(a): 22 czerwca 2011, o 09:58
Lokalizacja: Warszawa
Car: Toledo 1M, Laguna 3
Engine: BHE, M9R

[1M 1.6] Ciężko pali na zimnym

Postprzez D3T3 » 7 lutego 2019, o 13:46

Ja Cię nie zmuszam żebyś wierzył.
Pierwszy raz błąd przepustnicy wyskoczył mi jak wracałem z wakacji na parkingu, Miałem interfejs na telefon, błąd skasowałem i zapomniałem.
To samo wyskoczyło jeszcze kilka razy później, już miałem przepustnicę na podmiankę zamawiać, ale któregoś razu dopatrzyłem się, że przy poruszaniu klapą przygasa światło w kufrze.
Auto trafiło do elektryka, który naprawił wiązkę, a od tego samego czasu przestał się pojawiać błąd przepustnicy. Nic innego nie zmieniałem w tym czasie.
Mi się wydaje że auto jest po prostu wrażliwe na skoki napięć i już.
Avatar użytkownika
D3T3
Sponsor
 
Posty: 47
Dołączył(a): 9 września 2014, o 12:22
Lokalizacja: Grójec
Car: Grand Scenic
Engine: 1.9 dCi

Poprzednia strona

Powrót do Benzyna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron