Jeżeli masz bańki powietrza to przed załozeniem zaworka sprawdz jeszcze korek wlewu do zbiornika jeżeli ma zatkane np. przez rdze otwory odpowietrzające to też będą kłopoty to nic nie kosztuje a może pomóc kiedyś w sprinterze mechanicy meczyli się tydzień i nie mogli znalezć aż jeden przez przypadek odkręcił korek syk i po problemie
Z tego co widziałem to zawieszanie się wtrysku sterującego objawia się odięciem przy mocnym przyśpieszaniu. Ale może gość ma rację - to nie problem podmienić od kogoś ten wtrysk i się upewnić.
Witam, jestem od 3 miesięcy szczęśliwym posiadaczem Toledo z 2000r z silnikiem 110KM AHF. Jak na razie wszytko jest ok tylko mam problem z paleniem rano jak temp. spadnie poniżej ok. 10 stopni. Auto zapala zawsze za pierwszym razem ale z trudnościami oraz czasami widać z tyłu chmurę białego dymu. Mechanik sprawdzał świece oraz ich instalację i są ok. Powiedział mi on żebym ustawił większą dawkę rozruchową u jakiegoś elektronika. Wiec do takiego zadzwoniłem ale on mi powiedział że dawka pomaga tylko jak nie pali na ciepłym silniku a nie na zimnym jak u mnie. I powiedział mi też że to bedzie pompa (wyciera sie coś w obudowie i nie ma ciśnienia czy coś) i że nikt tego nie robi i że czeka mnie wymiana. Stad moje pytanie czy da się jakoś sprawdzić Vagiem czy to jest na pewno pompa ? Dodam jeszcze ze po tym jak ciężko zapali od razu zgaszę go i zapalę to zapala bez najmniejszego problemu. Jescze chodzi mi po głowie że może to być kąt wtrysku ale jak go sprawdzić Vagiem?