jakoś nie chce mi mi się w to wierzyć że w okolicach kwietnia paliwo kosztowało na tej stacji po 5,55 bo w tym okresie diesel u nas kosztował więcej niż Pb a benzyna była po 5,60, a tak na marginesie Twój post z tematu o cenach paliw na stacjach benzynowych z 16.05.2012
migacz1981 pisze:W Łasku cena bez zmian Katowice Shell na Mikołowskiej 5,61 za ON Gniechowice DK nr35 Orlen 5,67,Wałbrzych Lukoil przy Wieniawskiego 5,57
a tu już także Twój post z 29.04.2012:
migacz1981 pisze:a ja widziałem w środe w Łasku na Lotosie ropkę po 5,51 i na Lukoil w kierunku na Zduńską było to samo
nie widziałem nigdzie cen w okolicy 5,30
nie wspomnę już o tym że w styczniu ON było w okolicach 5,70-5,80 a jeżeli chciałeś bez obaw jechać w trasę nie martwiąc się że ci ropa zamarznie to pewnie i po 6zł się tankowało ... albo dokupowałeś jakieś dodatki hehe co do kosztów to policz jeszcze to że do TDI potrzebujesz większego=droższego akumulatora żeby zimą dał rade znieść poranne kręcenie:D co do pompy wody to ja nie zmieniam rozrządu więc nie zmieniam i pompy wody a z tego co mi się otarło o uszy to w silniku 2,3 pompa nie jest napędzana z łańcuszka rozrządu, a w TDI i owszem ?(wnioskuję przeglądając zestawy na allegro) chyba że się mylę
,a tak na marginesie to ja w poprzednim aucie za 1 razem założyłem oryginalną pompę, przy drugim jej nie ruszałem bo jej stan był wzorowy
co do tego że robocizna za rozrząd benzyna a diesel się rożni to już zależy gdzie zmieniasz i dlaczego nie zrobisz tego samodzielnie, ale to już nie jest zaleta silnika tylko właściciela jeżeli potrafi, , co do części to napisałem już w temacie "Pomogę w załatwieniu nowych części do waszych autek
" o wycenę kompletnego rozrządu do silnika jak napisałeś w temacie więc jeżeli tylko kolega
marek_igor pomoże to sprawdzimy cenę
http://allegro.pl/rozrzad-ina-vw-seat-s ... 99975.html