Już wszystko działa. Okazało się, że jest to jednak mikrostyk w zamku. Problem pojawił się tylko przy jego wymianie. Jest on montowany na zasadzie "roztapiania" kołków mocujących. Farncuzi montują je przy pomocy jakby blaszki montarzowej i tak zostało zrobione teraz w moim tolku. Podobno jest problem z zakupem mikrostyku ale udało się wymontować go z innego sprawnego zamka.
Dzięki za pomoc i wszystkiego najlepszego.
Ostatnio wymieniałem u siebie mechanizm podnoszenia szyby. Wiązało się to z rozpięciem wszystkich kabli w drzwiach. I teraz najważniejsze, nie wiem czy to nie przypadek ale po złożeniu pilot zaczął łapać z dużo dłuższej odległości. Jak wcześniej łapał z 2m to teraz spokojnie z 5m i dalej. Nie wiem czy to nie zbieg okoliczności ale wygląda na to że poprawa kabi i wtyczek wpłynęła na zasięg.
Też mi się tak wydaje ale u mnie pilot praktycznie już padał. Czasem w ogóle nie reagował i trzeba było otworzyć lub zamknąć samochód kluczykiem żeby później działał a teraz mam zasięg lepszy niż w dniu kiedy go kupiłem Dziwne trochę ale nie narzekam
a ja mam jeszcze inny problem. od kad kupilem seacika. 97 rok . to centralny dziala tylko po włożeniu i przekreceniu kluczyka,. myslalem ze to wyczerpana bateria. kupilem nową baterie i nic, nawet dioda na pilocie sie nie swieci......... i co wy na to ?