Domelek, nie stresuj się niepotrzebnie. Diesel tak ma. Już się z kolegi nabijałem jak w Pandzie kazałem mu depnąć i siwo za Nami było Biedny myślał, że coś się pali czy jak
Sporadyczny czarny dymek przy depnieciu moze sie zdarzyc, ale jak jade za paskiem czy golfem, niekoniecznie 20o letnim, z ktorego rury wydobywa sie caly czas czarny dym to albo tuning a'la rezystor na pompie, albo silnik sie konczy..Wirusujac auto ogranicza sie jego dymienie w odpowiedniej mapie.
moj poprzedni wirus dodawał dymienie. przy dodawaniu gazu auto dosłownie żygało sadzą:) przy bucie od początku do końca za mną było czarniutko ale power byl od 1600 (biedny dwumas). okazalo sie ze byla spora dawka od dołu ale bez zmiany doładowania. korekta, a wlasciwie zmiana softu wyeliminowala dymienie, dodala mocy i odziwo uspokoila dwumas.
TDI ARL puszcza chmure przy odpaleniu na zimnym silniku trwa to z jakies 5sek potem jest ok nawet w czasie ostrzejszej jazdy oleju nie bierze nic zlego sie ogólnie nie dzieje
witam panowie....ja ma z kolei takie pytanie....jak rano odpalam autko to mi smierdzi ropa...czy to normalne? ps.jestem przed wymiana akumulatora no i ciezko pali.