[ALL] Bagażnik

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marcinjanowski
Forumowicz
Kontakt:

[ALL] Bagażnik

Post autor: marcinjanowski »

i naprawione juz? bo u mnie to samo :( i nie wiem od czego sie zabierac?
Awatar użytkownika
sobieraj10
Forumowicz

[ALL] Bagażnik

Post autor: sobieraj10 »

marcinjanowski pisze:i naprawione juz? bo u mnie to samo i nie wiem od czego sie zabierac?

Niestety nie naprawilem jeszcze kolego bo nie mam kiedy sie do tego zabrac i szczerze powiem ze w dodatku nie wiem jak :-(
Awatar użytkownika
marcinjanowski
Forumowicz
Kontakt:

[ALL] Bagażnik

Post autor: marcinjanowski »

a ja juz naprawiłem ;) wymontowalem caly zamek z klapy... wydmuchałem i działa ;) u mnie poprostu nie chcialo sie ruszyc to cięgno (białe urządzenie) i to nie chcialo ruszac wogole całym zamkiem ..
zamontowałem, i wszystko działa tak jak powinno :)
- koszt naprawy:
0 PLN troche ruchu płuc ;)
Awatar użytkownika
sobieraj10
Forumowicz

[ALL] Bagażnik

Post autor: sobieraj10 »

Ooo kolego chyba bede musiał zrobić tak samo jak sie uda to napisze ;-)

Kolego marcinjanowski nie wiem czy to przypadek czy co, ale ja miałem dokładnie to samo co ty. Również rozebrałem ten biały siłownik i ta zębatka w środu sie ruszyła. NAsmarowałem wszystko i chodzi jak nóweczka :-) SupeRRR
l
lysy13041981
Forumowicz

Bagażnik

Post autor: lysy13041981 »

Koledzy jak otworzyc bagażnik od środka bo od zewnątrz nie można się do niego dostać.Coś sie stało,raczej nie centralny,nie ma oporu klamka otwierająca,przypuszczam że może linka.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 10:19 przez lysy13041981, łącznie zmieniany 1 raz.
lysy13041981
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

[ALL] Bagażnik

Post autor: kornat »

lysy13041981, Padła klamka częsty przypadek w toledo II (urwał się element który rusza ścięgnem). Aby dostać się trzeba wejść od środka i ściągnąć plastikową osłonę.
Po jednej śrubce masz w tych wnękach na rękę. Po dwie pod zaślepkami na oprawki na żarówkę oraz dwie przy zamku którą można odkręcić tylko po otworzeniu klapy ale można odchylić i otworzyć. Reszta się trzyma na zatrzaskach. Jak odchylisz szukaj cienkiego pręcika pionowo i podnieś go do góry i już masz otwarte. Jak wykręcisz zamek wrzuć zdjęcie to jak się urwało to co myślę to opisze jak to naprawić.
Awatar użytkownika
SZUBAR
Forumowicz

[ALL] Bagażnik

Post autor: SZUBAR »

lysy13041981 pisze:nie ma oporu klamka otwierająca

Skoro klamka nie ma oporu to centralny zamknął klapę i pewnie zamarzł, spróbuj popstrykać centralnym może puści. Co do otwarcia to musiał byś przejść siedzeniami do bagażnika i odkręcić osłonę klapy. Ja bym kombinował z centralnym, on ma taką funkcje że sam zamyka klapę bagażnika.
SZUBAR
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF

[ALL] Bagażnik

Post autor: kornat »

W sumie nie pomyślałem o zamarznięciu ale jak się otworzy z kluczyka w klapie to powinno się otworzyć.
l
lysy13041981
Forumowicz

[ALL] Bagażnik

Post autor: lysy13041981 »

No właśnie próbuje kręcić zamkiem w lewo i w prawo kierunki migają,słychać tyknięcie centralnego ale klamka dalej nie ma żadnego oporu.
lysy13041981
S
Szymek08
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF+

[ALL] Bagażnik

Post autor: Szymek08 »

Kolego ja mialem podobna sytuację z centralnym w przednich dźwiach tylko ze on nie dawal oznak zycia... Jak otwieralem auto z pilota to otwieraly sie tylne drzwi i bagarznik a przednie nawet nie probowały reagowac nawet centralnego w nich nie było słychac. Nawet kluczyka do zamka nie moglem włozyć. Do samochodu wchodzilem przez tylne drzwi i przeciskałem sie do przodu. Ciagnąlem za klamkę i nic. Wjechalem Autem do gararzu i po godzinie z pomoca odmrazacza do zamków drzwi puściły :-D
A jesli to nie pomorze to wez zluz tylne siedzenia i wejdz do bagarznika i popchni klape jakos do gory moze wtedy sie otworzy. Jesli to nie pomorze to odkręc ten plastik co jest na sierodku w bagarzniku (nie ten co jest na klapie) trzyma sie na 4 zaczepach i dwuch srobach krzyzakowych jesli go zdejmiesz twoim ocza ukaze sie bolec o ktory zamyka sie zamek. Wtedu w zamku bedziesz mogł popchnąc taki malutki cypek co blokuje zamek. Jak go popchniesz to zamek sie otworzy. Ale najpierw jak juz pisałem wjedz do jakiegos garazu bo moze najzwyczajniej w swiecie klapa Ci zamarzła. Zycze powodzenia. :-)
ODPOWIEDZ