moim zdaniem. takie kopcenie i rzucanie silnikiem przy odpalaniu np.z rana przy nizszej temperaturze. to swiece zarowe. ja tak mialem. kupilem 4 swiece bosha i wymienilem. i problem zniknal.
A ja mam coś takiego - Przy prędkości ponad 130 i wciśnietym gazie zebym dalej go rozpedzał kopci... nie jakos okropnie ale widać, nastepnie przy predkości 180 osłabł... po zgaszeniu i odpaleniu wszystko oki ale kpcenie nie ustało. Przepływka OK co dalej sprawdzić??
męczy mnie problem... dziś odpaliłem tolka i zobaczyłem w lusterku dymek( sporo dymku) z wydechu( normalne to było czy coś go boli??)i czasem jak odpalam to czuć takie szarpniecie autem, ale tylko przy zapłonie. Raz też miałem tak, że stałem na światłach( silnik byl ciepły 90 st) i zaczął tak się czepać( odczuwalne drganie) i trwało to tak ok 5 sek. co to mogło być?
Witam wszystkich,dawno mnie nie było na forum.
Mam do was koledzy takie pytanko,a mianowicie chodzi mi o puszczenie czarnego dymku z rury. Gdy zapalę rano samochód wszystko jest ok nie ma za nim dymu,tak samo jak chodzi na postoju. Natomiast jak przyspieszam to puści czarny dymek zaznaczam że tylko jak mu dam gazu,potem już nie dymi. Czy to normalne w dieslach??? Będę wymieniał olej i filtry bo już czas,czy może to być przyczyna,że filtr jest już zapchany??? Z góry dziękuję.