Grzebanie nasze codzienne

Luźne gadki o wszystkim
k
kuba88w
Forumowicz
Auto: Lexus IS 200
Model: 2.0 R6

Post autor: kuba88w »

Kitaj, szczerze współczuję naprawdę, ale lepsze kiszone niż konserwowe.... :576:

Ja w piątek też suszyłem auto obstawiam kanaliki w tylnych prawych drzwiach bo jak wsadziłem tam palca wypadło błoto i z kanalika zaczęło lecieć jak z kranu.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Wymieniłem mechanizm wycieraczek, bo zerwałem gwint na jednym trzpieniu przy dokręcaniu po konserwacji :P Zamiennik za 39,90zł z allegro (niby francuskiej firmy :D). Działa wsio teraz jak należy. Jeździłem kurna na wycieraczce pasażera tylko ostatnimi czasy i powiem Wam, że hardcore. Na szczęście po przestawieniu jej na trzpieniu zbierała też wodę po stronie kierowcy w miarę.
Awatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
Model: 1.9

Post autor: Danielek. »

Wymiana poduszek i łożysk amortyzatorów na SACHS od razu ciszej i sztywniej się zrobiło :-)
Niestety było by zbyt kolorowo,3 miesiące temu wymieniana końcówka drążka ma rozprutą gumę :evil: nie wiadomo z jakiej przyczyny :oops: Teraz tylemat czy wymieniać obie (druga była wymieniana jakieś 2 lata temu) czy tylko jedną bo i tak trzeba będzie zbieżność robić...
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

Danielek. pisze:Teraz tylemat czy wymieniać obie (druga była wymieniana jakieś 2 lata temu) czy tylko jedną bo i tak trzeba będzie zbieżność robić...

Obie, pomierzyć suwmiarką odległości i podarować sobie zbieżność.
Michal
Awatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
Model: 1.9

Post autor: Danielek. »

Przy ostatniej wymianie zmierzyłem końcówkę,liczbę obrotów gwintu i na ustawianiu zbieżności wyszło niby 2 mm różnicy :-)
m
marc27
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

Post autor: marc27 »

Sony pisze:Wymieniłem mechanizm wycieraczek, bo zerwałem gwint na jednym trzpieniu przy dokręcaniu po konserwacji :P

Zrobiłem kiedyś dokładnie to samo, ale przełożyłem sobie trzpień ze strony pasażera i jeździłem z samą lewą wycieraczką dopóki nie zakupiłem nowego mechanizmu. :)
Marek
S
Szymek08
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF+

Post autor: Szymek08 »

Wymiana filtra kabinowego, powietrza oraz filtra oleju + olej Castrol EDGE 5W-40 no i przy okazji chyba znalazłem przyczynę drżenia auta podczas ruszania i przy gwałtownym przyspieszaniu - poduszka silnika od strony skrzyni biegów jest chyba walnięta bo jak chwycę silnik ręką ro bez problemu mogę nim poruszyć....
Awatar użytkownika
Antek1987
Forumowicz
Model: 1.9 SDI

Post autor: Antek1987 »

Wpadło trochę gratów do auta, aktualizacja w temacie :-)
Awatar użytkownika
misiekbig
Forumowicz
Model: 1.8 20V

Post autor: misiekbig »

Załozony moduł domykania szyb z pilota ;-)
s
suhhar

Post autor: suhhar »

Szymek08, nie jest walnieta ja mam nowa poduche i tez sie tak zachowuje. Ten typ tak ma, jak chcesz sprawdzic czy jest walnieta to ja wymontuj wez w imadlo i zobacz jak wyglada guma i jak pracuje. To ze ruszasz silnikiem reka to normalka ja tez tak robie ;P
ODPOWIEDZ