... zderzenia / uszkodzenia / inne ...

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

Post autor: Lucas »

Jakiś czas temu jakiś kretyn mi zarysował lekko tylny zderzak i to była dla mnie tragedia.
Wkurzają takie przygody niestety ;/
Może się da to jakoś poprawić samemu
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Post autor: tony »

na zarysowania to Sony ma gustowne naklejki :)
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Ku*** trafia człowieka po prostu jak coś takiego zobaczy...

Wczoraj pojechałem sobie do Galerii... 2 poziom parkingu zawalony z lekka, no ale znalazłem miejsce koło gościa, który profesjonalnie zaparkował na części mojego miejsca. Ostatecznie między nim a mną jakieś pół metra odstępu było. Jeszcze grzecznie i kulturalnie lusterka złożyłem co by mu łatwiej wsiąść było.

Jak odchodziłem od auta to tylko mi myśl przez głowę przeszła w stylu: "Ciekawe czy jakiś baran mnie nie ryśnie na boku"...

Człowiek jak jest gdzieś w supermarkecie, galerii etc. to na parkingu uważa jak nie wiem, ja bynajmniej delikatnie drzwi otwieram z uwagą żeby nikomu karoserii nie porysować. A taki baran przyjdzie, nie patrzy się tylko rozwali drzwi zostawiając ślady po swoim tępym rozumowaniu na lakierze sąsiada!

Niektórzy ludzie to niereformowalne świnie! :evil: Wróciłem do auta i moim oczom ukazała się dość pokaźna rysa na tylnych prawych drzwiach. Jakbym pacjenta/pacjentkę dorwał to bym chyba nauczył rozumu w mig!

Rysa do przełknięcia i nawet nie będę tego zgłaszał na AC, bo nie opyla się, no ale ja automatycznie takie coś przeżywam później tydzień czasu :P :D

Poniżej fotki...

Widać rysę prawie na wysokości klamki w tylnych drzwiach:
Obrazek

W przybliżeniu:
Obrazek
x
xMarcin95x
Forumowicz

Post autor: xMarcin95x »

współczuję , poza tym też przezywam tydzień czasu :D jak nie więcej , ostatnio zostawiłem samochód koło Tesco na parkingu elegancko stanołem na swoim miejscu , robię zakupy wychodzę i widzę wgniecenie 4x4 [cm] w moich drzwiach ... emocje nie do zapomnienia teraz staję na ostatnim miejscu , na samym końcu parkingu sam żeby żadne auto nie stało koło mnie i jak na razie nic JESZCZE NA SZCZĘŚCIE się nie dzieje . Polecam Sony ;-)
Awatar użytkownika
Martinez
Forumowicz

Post autor: Martinez »

Nie ma co płakać Sony :D są większe tragedie w życiu. zresztą to nie wygląda jak na zarysowanie drzwiami...
Bóg stworzył Seata bo wie co to jest prawdziwe piękno... :)

http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=1212
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Martinez pisze:Nie ma co płakać Sony :D są większe tragedie w życiu. zresztą to nie wygląda jak na zarysowanie drzwiami...
Oczywiście, że są większe, ale takie rzeczy człowieka wpieniają niemiłosiernie. No chyba, że Ty byłbyś szczęśliwy z tego powodu:P
Awatar użytkownika
Martinez
Forumowicz

Post autor: Martinez »

Sony pisze:No chyba, że Ty byłbyś szczęśliwy z tego powodu:P

Na pewno radością bym nie tryskał (Tony bez skojarzeń :D) ale mówi się Shit happens i żyję się dalej. Zresztą jak auto nie ma żadnego zarysowania czy zadraśnięcia jest mocno podejrzane :)
Bóg stworzył Seata bo wie co to jest prawdziwe piękno... :)

http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=1212
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Post autor: Roxon40 »

Moje też dostało parę rys na wsi bo dziecko i szwagra dziecko upodobało sobie latanie po moim toledo i tu i ówdzie pojawiły się rysy :/ Ehhhh te dzieci
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
Awatar użytkownika
kajtek110
Forumowicz

Post autor: kajtek110 »

ja mam też kilka wgnieceń od koszyków supermarketowych i drzwi innych aut i robię jak
xMarcin78x na sam koniec parkinguuuu
Awatar użytkownika
Dayanka
Forumowicz

wgniecenie

Post autor: Dayanka »

hej. zostawiłam auto na noc na parkingu, nie daleko knajpy... (zachciało mi się kurde zabawy ;/ ehhh już nie wspomnę że zgubiłam tel... to nie był dobry wieczór) komuś się coś nie spodobało i za.ebał mi nogą w nadkole prawe tylne. Jest wgniecenie. Ile zrobienie tego kosztuje?
Diabła Wart Ten Mężczyzna, Który Nie Wie Czego Chce!
ODPOWIEDZ