Wspomaganie kierownicy

Tematy ogólno-techniczne
Awatar użytkownika
dropsik9977
Forumowicz

Re: Wspomaganie kierownicy

Post autor: dropsik9977 »

NED pisze:Wiesz co ja u siebie miałem podobne odczucie ,że wspomaganie jest z a słabe ale jak wsiadłem do kumpla A4 to dla mnie jest totalna porażka .W A4 wspomaganie jest zbyt mocne i nie mam takiej kontroli nad autem jak w Tolku z resztą jak robiłem magla to koleś powiedział że pompa jest OK.

no rozumiem ale wole sie upewnic co jest grane bo ona na takie auto za ciezko chodzi
B
Bachor

Wspomaganie kierownicy

Post autor: Bachor »

No i dupa. Tolek znów idzie na podnośnik. Wywaliło mi cały płyn i znów pojawiły się wycieki na przekładni. Już raz regenerowałem. Akurat jakiś czas temu skończyła się gwarancja;/ szukać nowej czy znów regenerować?;/
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

Wspomaganie kierownicy

Post autor: marek_igor »

najtańszy nowy zamiennik ok 750 zł, a TRW coś ponad 900
W Krakowie mają regenerowane po 550zł z 2letnią gwarancją na ul Lindego, podobno dobry ten warsztat.
B
Bachor

Wspomaganie kierownicy

Wolałbym nie oszczędzać i kupić coś droższego. Wcześniej regenerowałem w Koszalinie bo w tych rejonach mieszkam ale raczej jeśli już to wyśle ją gdzieś dalej.

[ Dodano: 2013-08-28, 12:48 ]
http://allegro.pl/przekladnia-kierownic ... 12814.html

co o tym myślicie?
B
Bonbini
Forumowicz
Auto: Był 1L
Model: 1.9 1Y

Wspomaganie kierownicy

Post autor: Bonbini »

Bachor pisze:szukać nowej czy znów regenerować?;/

Kupić używkę w dobrym stanie. Ja tak zrobię bo też mi maglownica cieknie. Na razie jeżdżę bez płynu. Regenerowane są do kitu, bo różnie je składają z różnych części, a później części minimalnie do siebie nie pasują i są znów wycieki. Tak się naciąłem na regenerowanym alternatorze.
B
Bachor

Wspomaganie kierownicy

Z tym ,że nie wiem w jakim stanie jest używka i ile na niej przejade nie dostając żadnej gwarancji;/
B
Bonbini
Forumowicz
Auto: Był 1L
Model: 1.9 1Y

Wspomaganie kierownicy

Post autor: Bonbini »

Dobre szroty dają gwarancję rozruchową. Fakt-trzeba mieć trochę szczęścia żeby trafić na idealną sztukę, ale przy regenerowanej też masz problem jak cieknie po gwarancji - a kasy przynajmien mniej wydasz.
S
Szymek08
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF+

Wspomaganie kierownicy

Post autor: Szymek08 »

A powiedcie mi koledzy czy jestem wstanie sam wymienić łożysko i uszczelniacz na pompie wspomagania bo coś mi się zaczęło odzywać? czy lepiej używkę kupić? a może oddać do regeneracji?

[ Dodano: 2013-09-11, 21:09 ]
koledzy jaki pasek jest na alternatorze klimie i pompie wspomagania? i jak poluzować napinacz? :-)
a
arek1600

Wspomaganie kierownicy

Post autor: arek1600 »

Panowie temat mój został zamknięty ale wpadłem na filmik gdzie jest identyczny problem co i u mnie "Mój problem" Mam problem w moim autku mianowicie podczas kręcenia kierownicą skrzypi, piszczy wystarczy dodać delikatnie większe obroty skrzypienie ustępuje. Na chwile obecna został wymieniony napinacz paska wieloklinowego, kolo pasowe wału korbowego. Opony to 225/40 18
Wszystko się dzieje na wolnych obrotach

http://www.youtube.com/watch?v=Ayj6a2cLVcg
Awatar użytkownika
futrosky
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Wspomaganie kierownicy

Post autor: futrosky »

witam. mam glupi problem a mianowicie przecieki. przeciek na poczatku byl jeden od strony pasazera, pocil sie wahacz do tego ubywal mi w upaly plyn od wspomagania. teraz zauwazylem ze poci sie rowniez od strony kierowcy wahacz. czy to jest maglownica z dwoch stron? Czy jak to wyglada. Plyn musze dolewac roznie, 100ml na 1000 km plus minus.
ODPOWIEDZ